Verdiepen in onkruidbeheersing aan de start van het seizoen

Op 15 maart raasde buiten de wind om de schuur en roffelde de regen op het golfplaten-dak. Binnen was er tijd om te leren bij de BioAcademy. Aan de start van een nieuw teeltseizoen waren ruim 40 deelnemers afgekomen op de Masterclass Onkruidbeheersing die Biologisch Netwerk en Land&Co samen hadden georganiseerd op de bedrijfslocatie van landbouwbedrijf ERF in Zeewolde, Flevoland.

Onkruidbeheersing is een groeiende kostenpost en in de Masterclass was daarom ruimte om kennis te delen over een slimmere planning en bedrijfsorganisatie rond het beheersen van onkruid. Hilfred Huiting van Wageningen University & Research (WUR) Open Teelten leidde de Masterclass in met een overzicht van de knoppen waar telers aan kunnen draaien bij een geïntegreerde aanpak, e.e.a. ondersteund met praktijkuitkomsten van verschillende proeven en onderzoeken van WUR op deze aspecten.

Praktijkkennis delen tussen telers is ook een belangrijk onderdeel van deze Masterclasses en dit werd op 15 maart ingeleid door de biologische telers Jan de Winter en Theo Heijboer. Zij bespraken uitgebreid hun ervaringen en strategieën met de deelnemers die daarbij ook hun eigen ervaringen inbrachten. De Masterclass werd afgesloten met het delen van ervaringen met de op onkruidbeheersing gerichte machines van ERF en het met elkaar napraten onder het genot van een drankje.

Biologisch Netwerk en Land&Co organiseerden deze Masterclass als onderdeel van een serie vanuit het project “Innovatie in de biologische landbouw: een podium voor pioniers, mede mogelijk gemaakt door provincie Flevoland en de EU. Europa investeert in zijn platteland.”

De Masterclass-serie wordt vervolgd met onderwerpen waarvan de deelnemers hebben aangegeven graag nieuwe kennis over te willen opdoen. Klik hier voor meer informatie. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven