Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Biologische teelt wordt voortgezet in kassen Ens

Nieuwkomer Wouters Green sluit aan bij Nautilus Organic

René en Ad Wouters van Kwekerij Wouters hebben in het najaar van 2018 de voormalige kassen van Ruud van Schie BV gekocht van Hartman. In eerste instantie zonder duidelijk plan, want in feite was er geen uitbreiding nodig voor Kwekerij Wouters, dat met 40 hectare een van de grootste tuinplantenkwekers van Nederland is.

‘Maar ja’, vertelt René, ‘toen het buurperceel te koop kwam, was dat een kans die we niet wilden laten liggen. Dit is een kas waar Ruud al sinds de jaren ‘90 biologische groente teelde, dat is de afgelopen drie jaar voortgezet door Hartman en dus zit er een SKAL-certificering op deze tuin. Het zou zonde zijn om die certificering zomaar op te geven en bovendien hebben we de kassen niet per se nodig voor ons tuinplantenbedrijf."

"Daarom hebben we besloten om een nieuwe tak onder de naam Wouters Green op te richten. We hebben nog geen ervaring in de biologische groenteteelt en dus zijn we heel blij met de ervaren teeltmanager op het bedrijf, Tonnie Vink, en zijn we vanaf 1 januari lid geworden van coöperatie Nautilus Organic om de verkoop van de producten te borgen. We denken ervaringen en technieken uit de biologische teelt ook te kunnen gebruiken voor onze tuinplanten"

Bron: Boer&Zo, jaargang 7, maart 2019

Voor meer informatie:
Nautilus Organic
www.nautilusorganic.nl 

Publicatiedatum: