Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VS: Directeur Organic Valley afgetreden

Organic Valley, de grootste coöperatie van biologische boeren in de VS, heeft aangekondigd dat directeur George Siemon is afgetreden. Het bestuur heeft Robert Kirchoff als interim directeur aangewezen. Kirchoff werkte sinds 2016 bij Organic Valley als Chief Business Officer en hij zal de missie en bedrijfsplannen van het coöperatief uit blijven voeren.

"Het was een eer om vanaf het eerste begin de directeur van Organic Valley te zijn", zei Siemon. "Onze coöperatie is een lichtpunt voor de natuurlijke voedselgemeenschap, landbouw en alle voedselbewuste mensen. Ik ben ontzettend blij dat ik deel uit heb mogen maken van het team van werknemers, boeren, consumenten en de vele belanghebbenden die ervoor hebben gezorgd dat het coöperatief is gegroeid tot zijn huidige vorm. Het was een prachtige ervaring en ik sta klaar om Organic Valley ook in de toekomst op iedere mogelijke wijze te helpen.

Siemon was in 1988 één van de zeven oprichters van Organic Valley. Hij was de leider van de biologische beweging en van de revitalisering van plattelandsgebieden,  dankzij zijn inspanningen om economische en ecologische duurzaamheid voor kleine boerenfamiliebedrijven te creëren. Onder zijn leiderschap is Organic Valley uitgegroeid tot een bedrijf met een jaarlijkse omzet van €882,9 miljard.

"We zijn George enorm dankbaar voor zijn inzet bij Organic Valley, de talloze families die hij heeft gered, en voor het creëren van een pad  voor de komende generaties die hierdoor hun boerderijen kunnen behouden. George heeft ook een groep werknemers gecreëerd die net zo toegewijd zijn als hij om het coöperatief een succes te maken voor de boeren, het milieu en de consumenten. We zijn trots dat we met een leider met zijn passie, intellect en creativiteit hebben samengewerkt", zei de voorzitter van het bestuur van Organic Valley, Arnie Trussoni. 

Voor meer informatie: www.organicvalley.coop 

Publicatiedatum: