Franse investeerder wil Wessanen overnemen

Tholen - Voedingsmiddelenbedrijf Royal Wessanen is met een Franse investeerder in gesprek over een eventuele overname. Op de website meldt het bedrijf dat de investeerders, onder leiding van het Franse PAI Partners, per aandeel € 11,50, inclusief dividend, willen neertellen. Nadat eerdere voorstellen door Wessanen werden afgewezen, wordt over dit voorstel druk overlegd. Wessanen benadrukt dat ‘er geen garantie kan zijn dat enige transactie uit deze besprekingen zal voortvloeien’.

Een van de investeerders is de heer Jobson, die sinds 2009 aandeelhouder is en een kwart van het belang in handen heeft. Hij laat weten dat hij bij een potentiële overname 80% van zijn aandelen wil behouden.

Nadat het overnameaanbod donderdagavond bekend werd, steeg de koers van het bedrijf op de beurs met bijna 20%, meldt het FD.

Het van oorsprong Nederlandse bedrijf, dat in 1765 door Adriaan Wessanen werd opgericht, richt zich op de productie en distributie van natuurlijke en biologische producten.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.