Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
15 en 16 maart

Hackaton Korte Ketens in volle gang

Het ondersteunen van korte en lokale ketens in voedselsystemen door het verbinden van regionale partijen, door slim gebruik van technologie en data: dat is de ambitie van de Hackton Korte Ketens die vandaag en morgen (15 en 16 maart) plaatsvindt. Sterker nog: deze is in volle gang. Het evenement bouwt verder op regionale initiatieven die reeds zijn uitgevoerd in de Food Valley, maar tegen dezelfde problemen aanlopen om een succesverhaal te worden. In een hackaton bouwen multidisciplinaire teams van designers, codeurs, ontwikkelaars en andere creatievelingen in een relatief korte tijd een prototype app, visualisatie of smart tool. Data is hiervoor het belangrijkste ingrediënt.

Vanochtend stelden alle betrokken partijen zich voor en zijn de vijf challenges, uiteenlopend van logistieke vraagstukken tot initiatieven over grondmobiliteit, gedeeld. De deelnemers krijgen 32 uur de tijd om tot oplossingen voor de vraagstukken uit de praktijk te komen, met morgen om 13.30 uur de prijsuitreiking.

De hackaton is een initiatief van gemeente Barneveld, zorgboerderij ’t Paradijs, gebiedscooporatie O-gen en DO-IT. Voor meer achtergrondinformatie: https://www.farmhack.nl/activiteiten/korte-keten-hack/

Voor meer informatie:
DO-IT
Hermesweg 7
3771 ND Barneveld
085 4870487
[email protected] 
www.organic.nl 

Publicatiedatum: