Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Broeders Gezondheidswinkel viert 80e verjaardag

Een gezondheidswinkel die op zijn tachtigste verjaardag blaakt van levenslust. Een plekje Oosterhout waar de tijd nooit heeft stilgestaan. Sterker nog, waar de tijd zelfs de historie inhaalt, Broeders Gezondheidswinkel met een grote en moderne winkel aan de Keiweg 7 in Oosterhout. Een breed en diep assortiment met meer dan 10.000 artikelen in de fysieke winkel aan de Keiweg en met meer dan 100.000 artikelen in de webwinkel. Bekend in Oosterhout, maar zeker ook in de regio. Klanten komen er graag vanwege het uitgebreide assortiment en de daarbij behorende kennis en advies. 

Van zuivel en delicatessen via reform tot biologisch en natuurlijk
Grootvader Willem Broeders en grootmoeder Riet Kemerink openden in 1939 in de Leeuwenstraat een zuivelwinkel. Willem en Riet breidden het assortiment van hun zaak uit en de zuivelwinkel groeide uit tot een delicatessenwinkel. In de zestiger jaren verhuisde de zaak naar de huidige locatie aan de Keiweg. Dochter Ria Broeders en echtgenoot Jan van Kampen namen de delicatessenzaak over en zetten eind zestiger jaren de eerste stappen met wat we toen reform, en tegenwoordig biologisch of natuurlijk noemen. De zaak werd meerdere keren verbouwd en uitgebreid en hoe langer hoe meer kregen homeopathie, vitamines & voedingssupplementen en onbewerkte en natuurzuivere voedingsmiddelen een vaste plaats op de schappen. Na 40 jaar trouwe dienst van Ria en Jan namen in 2002 dochter Hélène van Kampen en haar man Wim Melis de winkel onder hun hoede en zij sloegen definitief de weg in van een gecombineerde bio-speciaalzaak en gezondheidswinkel. Eigenaresse Hélène: “Mensen worden steeds bewuster van wat ze precies eten en drinken, maar ook van wat ze op hun lijf en gezicht of in hun haar smeren. In onze gezondheidswinkel kan iedereen daarvoor binnen lopen en kan ook nog een goed advies krijgen. ”

Klaar voor de toekomst
Hélène en Wim zijn volop bezig om de winkel klaar te stomen voor de toekomst. De volgende generatie in de persoon van zoon Mike is inmiddels al enkele jaren aan boord. Mike is volop aan de studie en met inmiddels o.a. diploma’s voor natuurvoedingsdeskundige en voedingssuppletie-adviseur op zak hoopt hij eind dit jaar officieel als orthomoleculair therapeut af te studeren. Daarnaast heeft de verkoop online de afgelopen jaren een flinke ontwikkeling doorgemaakt. Eigenaar Wim: ‘We zijn denk ik op tijd met een webwinkel begonnen, maar er komt er best wel wat bij kijken om naast een fysieke winkel een webwinkel in de lucht te houden met zaken als online marketing (Google), nieuwsbrieven, gezondheidsblogs, social media, etc.’. We ervaren zeker ook dat het koopgedrag van de consument aan het veranderen is, waarbij boodschappen doen in de fysieke winkel ook wel  wordt afgewisseld met bestellingen plaatsen in de webwinkel.’

Aanvullend Gezondheidscentrum
Letterlijk in het verlengde van de gezondheidswinkel ligt het Gezondheidscentrum Oosterhout waar met één arts en inmiddels ruim vijftien therapeuten met name complementaire, niet-reguliere of alternatieve geneeswijzen in de praktijk worden gebracht. Men kan er o.a. terecht voor osteopathie, mesologie, homeopathie, hypnotherapie, natuurgeneeskundige therapie, orthomoleculaire geneeskunde en nog veel meer disciplines. De combinatie van gezondheidswinkel en gezondheidscentrum onder één dak en zeker in deze omvang is uniek te noemen.   

Broeders Gezondheidswinkel 
Keiweg 7
4901 JD Oosterhout
0162 453223
klantenservice@broedersgezondheidswinkel.nl
Publicatiedatum: