Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Johannes Bliestle, Reichenau Gemüse:

"Een derde van de totale opbrengst komt nu al van bio-groenten"

Reichenau-Gemüse is één van de toonaangevende teeltorganisaties in Duitsland op het gebied van bio-producten. Duitslands meest zuidelijke teeltregio leverde 4,2 miljoen kilogram bio-groenten in 2018. Johannes Bliestle van  Reichenau-Gemüse: "Een derde van Reichenau-Gemüse's totale afzet komt van bio-groenten." 

Groenten van het eiland Reichenau
Dit eiland is al decennia lang een natuurlijke bron van groenten. De basis wordt gevormd door gecontroleerde teelt. Hiervoor is een beperkte bemesting nodig die gebaseerd is op analyses van bodemsamples, het gebruik van gunstige insecten tegen plagen of het gebruik van resistente zaden of rassen. Groenten van Reichenau voldoen aan de trend naar verse, regionale bio-producten en de telers hebben stappen ondernomen naar een nog meer ecologische teelt. 28% van de groenten van Reichenau-Gemüse is afkomstig van bio-teelt. Dit is 36% van de totale groenten- afzet van het bedrijf. 

Aan de top
Van de 30 bio-producten nemen bio-komkommers en bio-tomaten het grootste deel voor hun rekening. Daarna komen bio-kruiden en bio-radijs. De focus voor de bio-teelt ligt op Hegau, een gebied naast het eiland. De teelt van bio-kruiden vindt alleen plaats op het eiland.

"Periode van twee jaar voor overstap"
Bliestle: "Overstappen duurt lang. Na een overstapperiode van twee jaar worden de gebieden erkend en mogen de groenten verhandeld worden als Reichenauer bio-groenten. Daarnaast zijn de eisen van bio-teelt organisaties, Bioland en Naturland, erg streng en op EU niveau."

"Absolute piekwaarde"
Volgens de Duitse Bio Confederatie van Bio-voeding ligt het bio-areaal in Duitsland op 8,2% en stijgt het nog steeds. Het doel is om in 2030 20% van de tuinbouwgrond ecologisch te gebruiken. "Tegen deze achtergrond is de waarde van Reichenauer een derde, een absolute top waarde. Daar zijn we trots op."

Voor meer informatie:

Reichenau-Gemüse eG|
GF: Johannes Bliestle 
Marktstr. 1
78479 Reichenau
Tel. 07534 9200-30
Fax 07534 9200-148
[email protected] 
www.reichenaugemuese.de   

Publicatiedatum: