Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Eerste proeven waren direct al veelbelovend"

Bio Endophyte en Bio Green Tabs nu ook in Europa geïntroduceerd

Het Canadese bedrijf Green Search Inc. ontwikkelt en produceert probiotica en milieuvriendelijke gewasbeschermingsproducten voor land- en tuinbouw en waterbehandeling. Greensearch Europe BV, Europees dealer van Green Search Inc., introduceert de organische middelen Bio Endophyte en Bio Green Tabs nu ook in Europa. Beide producten zijn inmiddels goedgekeurd door Skal en FiBL en daarmee veilig bevonden voor Europees gebruik in de voedselsector. 
 
Bio Endophyte voor zaadbehandeling en Bio Green Tabs voor gewasbescherming verbetert de bodem en beschermt zaad en gewas tegen schadelijke bacteriën en schimmels. Planten en wortels maken hierdoor een gezonde start, ze ontwikkelen een beter wortelstelsel, groeien beter en zijn weerbaarder tegen ziekten en stressfactoren. Luit Mazereeuw en Nico de Haan van Greensearch Europe BV in Enkhuizen zijn enthousiast. "De eerste proeven, vier jaar geleden, waren direct al veelbelovend. In samenwerking met microbiologen en fytopathologen hebben we inmiddels zelf ook proeven gedaan op Proeftuin Zwaagdijk, onder andere met aardbeien en tomaten. De uitkomsten waren positief. Het gebruik van onze producten laat een opbrengstverhoging zien van 5 tot 10%. Bij de aardbeien en tomaten stegen bovendien de brix-waarde en houdbaarheid. Proeven met tulpen, lelies, gladiolen, wortelen, bloemkool, broccoli, uien, pootaardappels en bieten lopen nog, maar ook die zien er veelbelovend uit. Wij gaan nu bewijzen dat het werkt in de praktijk."


 
Goede start

Met het zaai- en plantseizoen voor de deur is het nu tijd voor het maken van een goede, gezonde start, zo geeft Luit aan. "Infecties die de opname van voedingsstoffen remmen ontstaan al voordat planten zichtbaar ziek worden. Bio Green Tabs voorkomt dit proces. Het product is niet gewas specifiek, maar biedt algehele bescherming tegen ziekmakende schimmels en bacteriën. Bio Green Tabs wordt gebruikt door de tabletten op te lossen in water en hiermee het veld en gewas te bespuiten." Voor de toepassing van Bio Endophyte in biologische zaadcoating werkt Greensearch Europe BV samen met een bedrijf dat hierin is gespecialiseerd.
 
Geïnteresseerd?

"Het gebruik van Bio Endophyte en Bio Green Tabs is al jaren een succes in de Verenigde Staten, Canada, China, Brazilië. Greensearch Europe BV is er klaar voor om Europa te veroveren", aldus Luit. 

Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op met Greensearch Europe BV, via Luit Mazereeuw of Nico de Haan.  
 
Voor meer informatie: www.greensearchinc.com 

Publicatiedatum: