Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Martin Grift, algemeen directeur AgruniekRijnvallei:

"Afzet bio-mengvoeders vorig jaar met bijna 35% gegroeid"

Tholen - AR (AgruniekRijnvallei) heeft het boekjaar 2018 afgesloten met een positief resultaat na belasting van bijna 1 miljoen euro. De geldomzet steeg naar 252 miljoen euro. In het resultaat is rekening gehouden met een prijsreductie van ruim 3 miljoen euro over de in 2018 afgenomen mengvoeders en gewasbeschermingsmiddelen. In het persbericht meldt AR dat het marktaandeel biologische mengvoeders in 2018 fors toegenomen is. Desgevraagd geeft algemeen directeur Martin Grift extra toelichting hierover: "De afzet van onze biologische mengvoeders is vorig jaar met bijna 35% gegroeid, een stuk harder dan de afzetmarkt dus."

Er zitten volgens hem wel duidelijke verschillende tussen de biologische voeders: "We merken geen stagnatie in onze omzet van biologische pluimveevoeders en varkensvoeders, maar wel in de aantallen bedrijven die om kunnen schakelen naar de biologische werkwijze. Onze omzet in de bio-mengvoeders voor de pluimvee neemt juist nog steeds toe door klantenwinst in deze markt. De melkveevoeders scoren een stuk beter. In de laatste categorie zijn we toch in staat geweest om een aanzienlijke groei te realiseren. De categorie pluimveevoeders blijft het grootst in biologisch."

Martin geeft aan erg tevreden te zijn over de resultaten in het biologisch voer. "We zijn hartstikke blij met het feit dat mensen voor ons kiezen. We hebben medewerkers in dienst die echt verstand van zaken hebben, dichtbij en betrokken zijn de sleutelwoorden als het gaat om onze relatie met de klanten die actief zijn binnen de bio-branche."

Voor meer informatie: www.argroep.nl