Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Waitrose introduceert composteerbare bananenzak

Waitrose & Partners komt met een innovatieve composteerbare zak voor haar biologische Duchy bananen. Het is voor het eerst dat de retailer vers fruit in een verpakking verkoopt die thuis gecomposteerd kan worden. 

Met de overstap op deze zak, die vervaardigd is uit GMO-vrije maïs, zal jaarlijks naar schatting 18 ton plastic bespaard worden. De zak kan worden gecomposteerd of worden hergebruikt als afvalzak. 
 

 
Tor Harris van Waitrose & Partners:  ‘We zijn blij dat onze biologische Duchy bananen het eerste product zijn dat verpakt wordt in deze grensverleggende composteerbare zak. Deze overstap bewijst wederom dat we er voortdurend aan werken om het gebruik van overbodige plastic verpakkingsmaterialen te verminderen en dat we het als onze plicht zien om ervoor te zorgen dat in 2023 al onze verpakkingen recyclebaar, herbruikbaar dan wel composteerbaar zijn." 

Vorig jaar verving Waitrose & Partner de plastic verpakking van haar biologische Duchy bananen al door een plastic wikkel, terwijl de composteerbare zak getest werd. De zak beschermt de bananen niet alleen, waardoor de kwaliteit behouden blijft, maar maakt bovendien het gebruik van plastic binnenzakken in bananendozen overbodig. Net zoals vele andere retailers verpakt Waitrose & Partners haar biobananen op zo'n manier dat ze duidelijk herkenbaar zijn voor het winkelend publiek om eventuele verwarring met conventionele bananen te voorkomen. 

Waitrose & Partners test momenteel een composteerbare zak voor los verkochte groenten en fruit die in het voorjaar naar alle filialen zal worden uitgerold. 

Publicatiedatum: