Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"De relatie met mijn leveranciers vind ik heel belangrijk"

Ekoplaza Heerenveen viert 5-jarig bestaan

Ondernemer Sebastiaan Kuipers runt samen met zijn vrouw Ellen en haar medewerkers Ekoplaza Heerenveen. "Inmiddels ben ik alweer 5 jaar eigenaar van dit filiaal en daar ben ik trots op. Dat kunnen we alleen bereiken met een fantastisch team en geweldige klanten. De afgelopen 5 jaar hebben we hard gewerkt om biologisch nóg bereikbaarder te maken. Dit vieren we graag met onze klanten."

Wie jarig is, trakteert
Het toegankelijke van het Ekoplaza concept spreekt Sebastiaan aan. "Allerlei typen mensen lopen gemakkelijk bij ons naar binnen. Jonge gezinnen, ouderen, alleenstaanden, topsporters doen er hun boodschappen. Je kan bij ons terecht voor een snelle boodschap of uitgebreid rondkijken, proeven en natuurlijk geven wij voedingsadvies. Wie jarig is, trakteert. Van woensdag 13 maart tot en met zaterdag 16 maart is het dan ook feest in onze winkel, met feestelijke acties en heerlijke proeverijen. Elke dag ontvangt de klant bij besteding vanaf 25 euro een leuk cadeau gelinkt aan het thema van de dag."

Vier dagen feest
"Op woensdag 13 maart, onze verjaardag, trakteren wij alle klanten op gratis koffie of thee en wat lekkers. Donderdag 14 maart organiseren wij een Beautydag. Marjolijn geeft de hele dag gratis een mini gezichtsbehandeling of handmassage. Vrijdag 15 maart is het Brooddag. We hebben lekkere proeverijen van de bakker én wordt de winnaar van de bakwedstrijd om 16:30 uur bekend gemaakt door de vakjury met onder andere Brownies & Downies Heerenveen. Het publiek kan deze dag tussen 12:00 en 16:00 uur de genomineerde taarten proeven en er kan gestemd worden op de lekkerste taart. Op de Oostersedag op zaterdag 16 maart pronkt er een knalgele TucTuc voor de winkel en verzorgt Yakso lifecooking. In het kader van de Nationale Week Zonder Vlees is er elke dag een proeverij van Natuurlijk Jerusha. Iedereen is van harte welkom."

Keurmerk
De winkel voert het EKO-keurmerk. Dat betekent dat het assortiment levensmiddelen voor meer dan 90% biologisch gecertificeerd is en extra inspanningen op het gebied van verduurzaming aantoonbaar zijn. "Wij sponsoren geregeld maatschappelijke acties ten behoeve van het milieu of de kwetsbaren in onze samenleving."

Verbondenheid
Sebastiaan geeft aan dat zijn hart vooral uitgaat naar groenten en fruit. "Dat zijn zulke mooie, eerlijke producten. Het is geweldig eigenaar te zijn, want ik kan zelf bepalen welke regionale biologische producten ik inkoop. De relatie met mijn leveranciers vind ik heel belangrijk. Ik wil geen enkele boer uitknijpen."

"De klant is ook op zoek naar verbondenheid. Ze vinden het bijvoorbeeld leuk om te horen waar onze eieren vandaan komen, wat voor leven de kippen hebben gehad en hoe je van de eieren iets bijzonders en gezonds kan maken. Op al die behoeften spelen wij in. Zo delen we recepten in de winkel, via sociale media en nodigen we boeren uit om op speciale klantendagen hun verhaal in onze winkel te komen vertellen."

"Ik denk dat het goed zou zijn als de hele landbouw biologisch werd. Dat is namelijk een duidelijke standaard, die bovendien goed wordt gecontroleerd. Binnen de biologische landbouw worden geen kunstmest en bestrijdingsmiddelen gebruikt en dat is cruciaal voor planten en dieren."

Voor meer informatie:

Sebastiaan Kuipers
Ekoplaza Heerenveen
Molenplein 10
8442 LM Heerenveen
06 10286244
0513 651202 
www.ekoplaza.nl 

Publicatiedatum: