Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Griekse zussen trotseren crisis met hun bio-kruidenbedrijf

Twee zussen uit Thessaloniki hebben tijdens de piek van de Griekse crisis de stoute schoenen aangetrokken en juist in deze moeilijke tijd een biologisch kruidenbedrijf opgezet. Enkele jaren later betaalt deze gok zich uit en verkopen de zussen hun producten niet alleen door heel Griekenland maar ook internationaal.

Renela en Alexia Giannakopoulou oogsten de planten met de hand en verplaatsen ze direct naar speciaal aangepaste ruimten waar de planten worden gedroogd op hun 10 hectare grote teeltbedrijf in Monopigado, net buiten Thessaloniki.

Vier jaar geleden begonnen de zussen, die zijn afgestudeerd van de  Aristotle University in Thessaloniki, de kruidenteelt te onderzoeken en ging Renela naar een seminar van de faculteit van Farmacie van de AUTh over 'de teelt van aromatische medicinale planten en de productie van essentiële oliën', en behaalde Alexia een Ph.D. op het gebied van actieve onderdelen van Farmaceutische Aromatische Planten.

Ze vonden een locatie in Monopigado, slechts 30 km van Thessaloniki en lanceerden hier hun bedrijf, genaamd Inoni.

"We houden toezicht op alle fases van de teelt en verwerking, van het selecteren van plantenvariëteiten tot de verpakkingen, en gebruiken een verticale agrarische productie. We volgens de principes van de biologische teelt voor al onze producten en gebruiken eco-vriendelijke verpakkingen", zegt Renela.

"We sorteren en selecteren de planten met grote zorg. Het uiteindelijk gekozen materiaal wordt dan verzegeld in een luchtdichte eco-verpakking, waardoor de uitstekende kwaliteit van onze kruiden behouden blijft", vult Alexia aan.

Greekcitytimes.com meldt dat hun belangrijkste producten biologische bergthee, biologische oregano en biologische salie zijn.

Publicatiedatum: