Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biologische appeltjes voor deelnemers Klimaatmars

Tholen - Meer dan 30.000 mensen liepen gisteren mee met de Klimaatmars in Amsterdam. Om de deelnemers te ondersteunen besloot het team van Ekoplaza aan de Weteringschans gratis biologische appelen uit te delen. 'We voelen ons verbonden, elke dag kun je stemmen met je vork! Trots op jullie allemaal', meldt Ekoplaza op Twitter.

Ekoplaza-medewerkster Iris Pernot hielp met uitdelen. "Het was ontzettend tof, het was zo druk, de hele weg was versperd." Het weer werkte niet bepaald mee, maar dat mocht de pret niet drukken, zo geeft ze aan. "Ik had wel medelijden met de deelnemers, de meesten hadden hele koude handen. Ze waren erg blij met de appeltjes en we waren eigenlijk al snel door onze voorraad heen."

Massale opkomst
Milieudefensie meldt dat een overweldigend grote stoet van scholieren, studenten, docenten, vuilnismannen, verzorgenden, gezinnen, grootouders, kleine ondernemers, boeren, huurders, huiseigenaren, maar ook wetenschappers, surfers en natuurliefhebbers meedeed aan de Klimaatmars in Amsterdam. Naar schatting tegen de 35.000 mensen hebben de regen en kou getrotseerd en liepen mee voor een eerlijk én effectief klimaatbeleid.

De Klimaatmars begon om 13:00 uur op de Dam in Amsterdam en eindigde een paar uur later op het Museumplein. De initiatiefnemers van de Klimaatmars zijn blij dat al deze mensen naar Amsterdam zijn gekomen om een duidelijk geluid vóór een eerlijk en effectief klimaatbeleid te laten horen. De mars in Amsterdam is georganiseerd door Milieudefensie, de FNV, Oxfam Novib, Greenpeace, DeGoedeZaak en de Woonbond. De organisaties roepen de regering op te stoppen met treuzelen en te kiezen voor échte oplossingen en willen concrete afspraken. De grote vervuilers moeten eerlijk betalen. Voor een veilige toekomst voor iedereen.

De grote opkomst is volgens de organisatoren het bewijs dat mensen nu een doortastend klimaatbeleid willen van het kabinet. Het draagvlak daarvoor staat onder druk omdat burgers nu al de rekening gepresenteerd krijgen, terwijl de grote vervuilers worden ontzien. Met dit grote gezamenlijke gebaar lieten de deelnemers in Amsterdam zien dat er maar één oplossing is: de rekening eerlijk verdelen én een ambitieus klimaatbeleid.

Voor meer informatie: www.ekoplaza.nl