Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Politici op bezoek bij biologische vollegrondsgroenteteler

Op uitnodiging van de SGP-fractie van de gemeente Hoekse Waard bezochten de provinciale SGP’ers en waterschaps-SGP’ers Maatschap Rozendaal. Dit landbouwbedrijf wat volledig biologisch vollegrondsgroenten teelt is gevestigd in Strijen. De gebroeders Rozendaal wilden graag aan het gezelschap meegeven waar zij in hun bedrijfsvoering zoal mee te maken hebben. 

Foto: SGP Zuid-Holland.

De op het bedrijf geteelde courgette, prei, pastinaak, rode kool, witte kool, savooiekool, knolselderij en pompoen vindt zijn weg voor 30% naar regionale winkels. Nog eens 30% gaat naar Nederlandse supermarkten en 40% verdwijnt naar het buitenland. In 2020 wil het bedrijf op 44 hectare grond biologisch telen. Er wordt komend jaar ook geëxperimenteerd met stroken teelt in samenwerking met het Louis Bolk instituut. Dit om biodiversiteit en ook nog beter de biologische bestrijding van plagen te bevorderen.

Voor meer informatie over Maatschap Rozendaal: www.natureandmore.com

Bron: SGP Zuid-Holland

Publicatiedatum: