Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Item De Peuleschil in KRO-NCRV programma BinnensteBuiten

"Meteen na de uitzending kwamen er bestellingen binnen"

Tholen - In het KRO-NCRV programma BinnensteBuiten zat afgelopen vrijdag 8 maart een item over biologische kiemerij De Peuleschil. "Het is altijd spannend om zo'n item dan daadwerkelijk op tv te zien, maar de reacties laten in ieder geval zien dat het heel leuk was. Meteen na de uitzending werden er ook al diverse bestellingen geplaatst in onze webshop. Die mensen willen thuis zelf aan de slag gaan met onze 'Doe 't lekker zelf'-kiemzaden", reageert ondernemer Adrie Klaassen.

Adrie (rechts) legt culinair expert Alain Caron aan de keukentafel uit hoe het proces in elkaar zit.

Hij geeft aan dat hij zelf door de redactie van BinnensteBuiten benaderd is. "Dit gebeurde nadat ze een artikel over ons gelezen hadden in Lekker (W)eten. Anderhalve week later vonden de opnames al plaats. Ze zijn ongeveer 6 uur hier op het terrein geweest en aan de hand daarvan hebben ze een item van 12 minuten gemaakt."

Adrie vertelt dat ze de komende tijd de verpakkingen van de kiemen gaan verduurzamen (PLA - bioplastic). "Dit gebeurt geleidelijk aan, gespreid over een aantal meenden om de oude voorraad PET op te maken." Ook komt er een nieuw product aan. "Zo blijven we lekker bezig, we gaan graag door met vernieuwen. Vorig jaar introduceerden we bijvoorbeeld ons Spicy Trio, een mengsel bestaande uit drie nieuwe kiemsoorten Fenegriek, China Rose en Ui-kiemen." Het valt Adrie op dat direct na de jaarwisseling een spurt in de verkoop plaatsvond. "In het voorjaar merken we ook een toename van bestellingen en dit blijft dan stabiel tot in de zomer." 

Op de website van BinnensteBuiten staat de volgende omschrijving over het item:

'Culinair expert Alain Caron is in het Friese Rottevalle op bezoek bij kiemgroenteteler Adrie Klaassen. Hij runt sinds begin jaren 80 een honderd procent biologische kiemgroentekwekerij. De geboren Zeeuw vertrok naar Friesland om als vrijwilliger bij een biologisch-dynamische groentekweker te gaan werken. Uiteindelijk is dit uitgemond tot een groentekiemerij waar hij produceert voor de meeste natuurvoedingswinkels in Nederland. Daarnaast heeft hij er enorm plezier in gekregen mensen aan te sporen om zelf kiemen te kweken. Daar produceert hij kiemzaden voor. Alain krijgt een kijkje achter de schermen en bereidt er natuurlijk een mooie maaltijd mee.'

Komend weekend staat De Peuleschil op de Groenmoesmarkt in de Tuinmarkthallen Boekel.

Klik hier om het item in BinnensteBuiten te bekijken. 

Voor meer informatie:

Adrie Klaassen
De Peuleschil
Komapgnonswei 38
9221 SX Rottevalle
0512 341873
[email protected] 
www.depeuleschil.nl