Het gele uienseizoen is in Egypte in volle gang en tot nu toe is het goed. Er lijkt meer vraag naar gele uien te zijn, maar Egyptische telers en handelaren moeten zich op de toekomst voorbereiden. Klimaatveranderingen liggen op de loer en één Egyptische handelaar vindt dat ze dit onder ogen moeten komen. 

Doaa Hegazy van Green Tiba: "We zien een stijging in de vraag van Turkije en verschillende Europese landen. Dat maakt ons seizoen tot een succes. Het tekort in die landen heeft onze afzet doen stijgen." 

"We hebben naar aardig wat Europese landen geëxporteerd, waaronder Oekraïne, Roemenië, Polen en Italië. Libanon en Guinee zijn dit seizoen ook solide markten. We hebben een goede grip op de markt momenteel. We handelen met markten over de hele wereld en hebben goede contacten en klanten."

Hoewel het seizoen voor gele uien goed gaat, kan Green Tiba niet relaxen en kijken wat er gebeurt. "Mocht het weer omslaan, dan kan dat een effect hebben op de groei, de kwantiteit en kwaliteit. Het zou fijn zijn als we eenvoudige oplossingen hadden voor slecht weer. Dat zou ook betekenen dat we beter kunnen dealen met klimaatveranderingen. In de toekomst zouden we ook meer rassen willen telen en onze volumes willen verhogen. Momenteel exporteren we tussen de 10.000 en 15.000 ton per seizoen."

"Ik vind dat Egypte nu een leider is op het gebied van gele en rode uienexport. Daarom kan ik rustig zeggen dat we niet bang hoeven te zijn voor concurrenten, vooral niet met tekorten in Europa. "

Voor meer informatie:
Sally Fahmy
Green Tiba
Mob:+201023332544
Email: sales@greentiba.com