Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Minder vlees is voor ons geen nieuw issue"

Vegetarische aanbiedingen met een twist

Tholen - Odin is dit jaar voor het eerst partner van de Nationale Week Zonder Vlees (11-17 maart). De groothandel speelt hier op in met speciale vegetarische aanbiedingen en actieposters. "We waarderen de positieve insteek van dit initiatief en gaan nu ervaren hoe het is om hier zelf aan mee te doen. Speciaal hiervoor hebben we zes aanbiedingen waar de winkeliers vanaf donderdag op in kunnen kopen. Het gaat om 6 vleesvervangers met een twist, die dus niet voor de hand liggen, maar wel heel goed passen bij de Nationale Week Zonder Vlees", vertelt Marina de Smit.

Dit zijn de bijzondere vegetarische aanbiedingen die vanaf vandaag te bestellen zijn in Marum en Geldermalsen: vegan slagroom, vegetarisch gestremde jong belegen kaas, vegan rosé, vega hondenkoekjes, vegan mozzarella en rauwe cashewnoten. Aanvullend zijn er in week 11 ook veel aanbiedingen van peulvruchten (van De Nieuwe Band, La BIO IDEA en Machandel), evenals quinoa van De Nieuwe Band en vega hondenbrokken van Yarrah.

Ook bij Odin merken ze dat er de laatste tijd steeds meer aandacht is voor minder vlees, zo geeft Marina aan. "Daar zijn we blij mee. Al is het voor ons geen nieuw issue. Zo gaat Odin al 35 jaar voor een zo laag mogelijke vleesconsumptie. En als je het dan echt wilt eten, doe het dan goed. We gaan hier heel bewust mee om. Niet voor niets nemen vleesvervangers in onze schappen twee keer zoveel ruimte in dan het vlees. En we verkopen vlees bewust per stuk, zodat er zo min mogelijk derving ontstaat. Ook voert Odin al heel lang geen acties met vlees en vis."

Voor meer informatie: communicatie@odin.nl en www.odin.n