Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italiaanse coöperaties bestrijden de georganiseerde misdaad met bio-maaltijddozen

Een Italiaanse coöperatie verlaadt in de streek Campania bio-maaltijddozen om zich tegen criminele organisaties te verzetten. 

De Nuova Cooperativa Organizzata (NCO) bestaat uit twintig coöperaties die hun seizoenarbeiders voorzien van huisvesting en medische zorg. De faciliteiten die ze gebruiken zijn geconfisqueerd van de criminele organisatie Camorra. Op hun land wordt biologisch geteeld en van het fruit, de groenten en de granen worden pasta, jam en pasta-saus voor de verkoop gemaakt. Het project trok de aandacht van een Belgische organisatie voor Italiaanse expats. 

Er zijn door heel Italië 65.000 bezittingen, waaronder land, bedrijven en bouwsites van criminele organisaties in beslag genomen. Met het geld kunnen sociale projecten worden opgestart. 

De NCO wil de bevolkingsgroei in het gebied bevorderen door economische activiteiten te creëren en gebieden die voorheen onder de Camorra vielen te re-integreren. 

Na land van de Camorra te hebben gekregen creëerde de NCO de 'Box to Camorra', een project waarvoor dozen met bio-pasta, wijn, jam en pasta-saus van de verschillende coöperaties voor € 25 gekocht kunnen worden. 

Het project kwam in 2017 in Brussel dankzij Franco Iannello, die via zijn 'Cultura contro Camorra' besloot om zijn initiatief uit te breiden om degenen die tegen de criminele organisaties vechten te steunen. "Georganiseerde misdaad is niet alleen een Italiaans probleem, maar een Europese plaag." Hij verkocht binnen een jaar tijd 500 dozen in Brussel. 

"Mensen konden de dozen bij ons thuis ophalen. Nu is het ook mogelijk om een 'box to Camorra' te kopen bij Italiaans restaurant Miranda."

Iannello wil zijn verkoop en daarmee steun verder uitbreiden. Via een organisatie in Parijs wordt nu bekeken of ook via Frankrijk de georganiseerde misdaad op deze manier bestreden kan worden. 

Bron: euronews.com 

Publicatiedatum: