Tholen - Het Israëlische paprikaseizoen verloopt tot op heden tevredenstellend, al is dat niet het gevolg van de Europese vraag. "Ik denk dat er nog nooit zo weinig Israëlische paprika's naar Europa zijn gegaan, maar de vraag vanuit Rusland en vooral de Verenigde Staten is het hele seizoen erg goed geweest", vertelt Frank Mosterd van Gilad Produce uit De Lier.

"De Russische vraag was eind vorig jaar redelijk, maar is vanaf januari sterk verbeterd. En Amerika heeft al het hele seizoen een goede vraag. Doordat Mexico veel koude periodes heeft gehad met een lage productie tot gevolg, is er eigenlijk steeds vraag geweest naar Israëlische maar ook Spaanse paprika's en dat is tot de dag van vandaag het geval", vertelt Frank.

"Al met al ziet het ernaar uit dat het een prima seizoen wordt voor de Israëlische paprika's. We hebben weinig pieken en dalen in de aanvoer gehad, zodat het seizoen vrij constant verlopen is. En de prijzen liggen momenteel gewoon op een heel mooi niveau", vervolgt Frank. "Meestal sluiten we in maart het Israëlische seizoen af, maar we gaan door zolang de kwaliteit het toelaat. We bekijken het van week tot week, maar met deze vraag en prijzen is het natuurlijk interessant om het seizoen zo lang mogelijk te verlengen."

In tegenstelling tot het conventionele product vinden de biologische paprika's van Gilad wel hoofdzakelijk hun weg op de Europese markt. "Die afzet is wel goed doorgelopen. Maar dat geldt niet voor de biologische trostomaten uit Israël. Daarmee kan alleen nog geld verdiend worden als Spanje een probleem heeft."

Voor meer informatie:
Frank Mosterd
Gilad Produce
Poortcamp 9c
2678 PT De lier
T. +31 174 528 067
mosterd@giladproduce.nl
www.giladproduce.nl