Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wessanen gaat voor ‘B Corp’ duurzaamheidscertificaat

Wessanen gaat zich expliciet richten op de creatie van "een significante positieve invloed op de maatschappij en milieu". Verder gaat het biologische voedingsconcern in zijn statuten verankeren dat het bestuur de belangen van meerdere stakeholders dient, waaronder die van werknemers, klanten, “de gemeenschappen en de samenleving, het lokale en globale milieu en de korte en lange termijn belangen” van de onderneming. Dit blijkt uit het op 25 februari jl. gepubliceerde voorstel tot wijziging van het statutaire doel en van de bestuurstaak van Wessanen.

Het voorstel tot statutenwijziging wordt tijdens de AVA van 11 april aanstaade in stemming gebracht. De statutenwijziging is een voorwaarde om als eerste beursgenoteerde multinational erkend te worden als een zogenoemde Benefit Corporation (B Corp). Deze Amerikaanse organisatie certificeert sinds 2006 wereldwijd bedrijven die naast succesvol zijn in het maken van winst, ook succesvol zijn in het verwezenlijken van sociale en duurzame doelstellingen. Om B Corp te kunnen worden, moeten bedrijven een strenge assessment doorlopen.

Inmiddels dragen meer dan 2.700 bedrijven in 60 landen het certificaat, waaronder Ben & Jerry’s (onderdeel van Unilever) en negen dochtermaatschappijen van Danone. Bekende B corps In Nederland zijn Dopper en Tony Chocolonely.

Bron: Nieuwsbrief Eumedion (februari 2019)  via www.duurzaam-ondernemen.nl

Publicatiedatum: