Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

België: Crowdfunding biologische geitenboerderij Klavertroef

De Landgenoten verwerft financiële middelen via de verkoop van aandelen, via schenkingen en legaten. Met deze middelen koopt ze landbouwgrond. Vervolgens verleent ze gebruiksrechten op deze gronden aan gecertificeerd biologische landbouwbedrijven. Ook boeren in omschakeling naar bio kunnen gebruik maken van de verworven gronden. 

Op 27 maart vindt er een infoavond Crowdfunding Klavertroef  plaats op de biologische geitenboerderij van Peter en Joke te Scheldewindeke.

Foto: TuRostro Fotografie 

In 2015 toverden Peter en Joke een oude hoeve om tot geitenboerderij Klavertroef. Toen een aanpalend weiland te koop kwam, ontbrak het hen – na de recente investeringen - aan middelen om de grond te kopen. Toch hebben ze deze extra ruimte broodnodig voor hun geiten. Dankzij De Landgenoten kunnen de geiten binnenkort toch op dit weiland grazen. Wij kochten de grond om aan Peter en Joke te verhuren. Wanneer zij met pensioen gaan, gaan De Landgenoten op zoek naar een nieuwe gebruiker van de grond. Zo blijft de grond ook over de generaties heen bestemd voor biologische landbouw, wat de hele omgeving ten goede komt.

Peter en Joke gaan samen met De Landgenoten op zoek naar 'Landgenoten' die helpen - via aandelen, schenkingen of legaten - deze aankoop mee te financieren.

Programma:
* Kennismaking
* Voorstelling De Landgenoten: waarom? hoe werkt het?
* Crowdfunding Klavertroef: aandelen/giften, acties/netwerken

Datum: woensda 27 maart 2019.

Bron: De Landgenoten

Publicatiedatum: