Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Oplossing bestaat voor 50% uit snel nagroeiend gras

Etiketten uit graspapier

Naast FSC- en PEFC-gecertificeerde etiketten biedt het Duitse K-D Hermann nu ook een nog duurzamer materiaal aan in de categorie zelfklevende etiketten – etiketten uit graspapier. De productie van het etikettenpapier ontziet het milieu omdat voor de helft de snel nagroeiende grondstof gras wordt gebruikt. Bovendien worden er bij de productie minder water, energie en chemicaliën verbruikt en is er minder CO2-uitstoot. Het graspapier is volgens de fabrikant recyclebaar, composteerbaar, FSC-gecertificeerd en door ISEGA toegelaten voor direct contact met levensmiddelen. De etiketten zijn verkrijgbaar voor toepassingen in de industrie en in de handel.


Tino Richter van Contact Auszeichnungssysteme bij de beursstand tijdens de Fruit Logistica van dit jaar  / Foto: Freshplaza

Bijzonder milieuvriendelijk materiaal
Het gebruikte graspapier bestaat voor 50% uit FSC mix-gecertificeerde celstof en voor 50% uit zongedroogd gras. Het gras wordt gewonnen van niet extensief gebruikte weides uit de nabije omgeving van de papierfabriek. De meermaals per jaar nagroeiende grondstof en diens korte transportafstanden leiden tot een zeer goede ecobalans van graspapier.

Wat het materiaal echter bijzonder 'groen' maakt is dat de productie het milieu ontziet. Aangezien graspapier voor de helft uit verse vezels bestaat kan daardoor de waterbehoefte aanzienlijk gereduceerd worden. Per ton grasvezelstof is er minder dan een liter water nodig – in plaats van 6000 liter per ton bij de conventionele productie van houtpulp. Bij het productieproces kan bovendien tot wel 80% bespaard worden op de benodigde energie. Voor één ton grasvezelstof is slechts circa 150 kW/h nodig – voor één ton houtpulp 6000 kW/h. Positief bijeffect van de water- en energiebesparingen: een CO2-reductie van circa 4,8 ton. Voor de productie van grasvezels is geen aardolie en zijn geen chemicaliën nodig. Daardoor is graspapier nauwelijks belastend en kan het onbeperkt gerecycled worden.


Etiketten uit graspapier/ Foto: Contact

Ecologisch van binnen en buiten
Etiketten uit graspapier van K-D Hermann zijn niet alleen ecologisch, maar wekken ook ecologische associaties op. De bijzondere kleur en structuur van het materiaal zorgen voor een unieke optiek en uniek gevoel van de etiketten. De groen-bruine kleur en het eerder ruwe, oneven oppervlak van het papier laten zich met bio, natuur, natuurlijkheid, milieu, milieubescherming en duurzaamheid associëren. Daarom zijn etiketten uit graspapier bijzonder goed geschikt voor het labellen van hoogwaardige producten waarbij de genoemde associaties bij de afnemer op moeten worden geroepen – bijvoorbeeld duurzame en/of biologisch geproduceerde levensmiddelen, dranken of cosmetica.

Daarbij zijn de etiketten uit graspapier van K-D Hermann zowel voor de industriële kenmerking alsook voor de prijsvermelding aan de Point of Sale te gebruiken. Voor het prijzen met prijzentangen zijn er reeds gangbare etiketformaten leverbaar. Andere formaten worden momenteel voorbereid. De etiketten kunnen ofwel blanco of voorbedrukt, bijvoorbeeld met het bedrijfslogo van de klant, geproduceerd worden.

Verdere informatie:
K-D Hermann GmbH
contact Auszeichnungssysteme
Hainbrunner Straße 97
69434 Hirschhorn
Tel.: +49 (0)6272 922-300
Fax: +49 (0)6272 922-499
E-mail: [email protected] 
Homepage: www.contact-online.de     

Publicatiedatum: