Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kasteler verdubbelt biologische teelt in Canada

De consumentenvraag naar biologische en lokaal geteelde producten heeft NatureFresh Farms geïnspireerd om het biologische kasaanbod in hun fabriek in Ontario uit te breiden. Het bedrijf breidt niet alleen hun biologisch areaal in Canada aanzienlijk uit, maar voegt ook een aantal items toe aan hun biologische lijst. De uitbreiding betekent dat er gedurende negen maanden per jaar biologische producten in hun Canadese kas zullen worden geteeld.

"NatureFresh Farms begint nu aan het vierde biologische paprikaseizoen in Canada", aldus Ray Wowryk van NatureFresh Farms. "Het wordt dit jaar een heel spannend jaar, want we hebben onze biologische productie verdubbeld om aan de toegenomen vraag naar biologische producten te voldoen. Dit brengt ons biologisch paprika-areaal in Leamington op 30 hectare en betekent dat we van eind maart tot en met december in Canada op de markt zullen zijn."

"In de komende 12 - 18 maanden zullen er nog meer uitbreidingen plaatsvinden. Ook zijn we op zoek naar andere producten, waaronder meer tomatenrassen", vervolgt hij. "Op dit moment bieden we komkommers, snacktomaten en trostomaten aan, maar ook biologische snackpaprika's en snackkomkommers. In samenwerking met de Nederlandse Van der Knaap Groep hebben we een uniek teeltsysteem ontwikkeld voor de biologische teelt in ons bedrijf in Leamington. Dit heeft ons geholpen om onze groei voort te zetten."

Markt voor lokale producten
Eén van de gebieden waar NatureFresh Farms een groei heeft waargenomen, is in lokaal geteelde producten. Dit is een van de redenen voor de beslissing van het bedrijf om het biologische aanbod in Canada uit te breiden. Volgens Wowryk zal het de Canadezen meer mogelijkheden bieden om biologische en lokaal geteelde producten te kopen.

"We zien een uitstekende groei in deze categorie en onze uitbreiding zal ons in staat stellen om lokaal geteelde groenten aan de consument aan te bieden", aldus Wowryk. "Velen van hen zijn bezorgd over voedselkilometers en uiten steeds meer hun voorkeur voor lokale voeding. Ons doel is om onze lokale productie te blijven vergroten, zowel in Canada als in onze vestiging in Ohio voor de Amerikaanse markt."

Duurzaamheid ook een aandachtspunt
"Naast biologische en lokale teelt zijn we ook gericht op duurzaamheid," legt Wowryk uit. "Ons doel is om het gebruik van plastic en piepschuim te verminderen en daarom werken we voortdurend samen met onze leveranciers om recyclebare verpakkingen te introduceren. Onlangs hebben we een composteerbare tray voor onze snackkomkommers geïntroduceerd. Dit pakket is gemaakt van gerecycled karton en wordt gebruikt voor zowel onze conventionele als biologische snackkomkommers bij een grote retailer.

Terugkijken en vooruit kijken
Wowryk sluit af met de nadruk te leggen op het feit dat NatureFresh Farms uitkijkt naar de komende jaren van biologische groei. Het bedrijf viert dit jaar zijn 20e verjaardag, wat volgens Wowryk de gelegenheid biedt om te bekijken wat er als bedrijf is gedaan en hoe de visie op de toekomst is.

"NatureFresh Farms gaat enthousiast verder met het ondernemerschap door het vieren van onze reis en door ons te concentreren op onze groei", deelde hij mee. "We kunnen terugkijken op waar we vandaan kwamen en waar we nu zijn en zien hoe ver we al zijn gekomen."

Voor meer informatie:

Ray Wowryk
NatureFresh Farms
Ph: +1 (519) 326-1111
rayw@naturefresh.ca
www.naturefresh.ca

Publicatiedatum: