Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Een ringslang in het zuivelschap

Vanaf 18 maart kunnen kinderen (met hulp van hun ouders) tijdens de Demeter weken op Winkel Safari bij circa 150 biologische speciaalzaken. Met een zoekkaart bij de kassa kunnen kinderen bij verschillende productgroepen ontdekken wat een ringslang met hun eten en drinken te maken heeft.

Groente, fruit, melk, brood en koekjes. Dankzij de boeren kunnen wij dat elke dag eten. Hoe zij werken, bepaalt hoe levendig ons landschap is. Biodynamische boeren en tuinders werken zoveel mogelijk samen met de natuur. Op minimaal 10% van hun areaal hebben ze bloemen, struiken, bomen en poelen aangelegd om insecten, vogels en zoogdieren aan te trekken. Al deze grote en kleine dieren helpen bij het vruchtbaar houden van de bodem en het voorkomen van ziektes en plagen. Hoe meer diersoorten, hoe beter alles kan groeien en bloeien. Op een biodynamische boerderij is het daarom barstensvol leven. Om kinderen (en hun ouders) kennis te laten maken met de wilde wereld achter biodynamische voeding, hebben de biologische speciaalzaken een avontuurlijk Winkel Safari georganiseerd. Altijd prijs: een kleurplaat met stickervel. Plus een hoofdprijs per deelnemende winkel: een goedgevulde rugzak met lekkernijen.

Landelijke samenwerking

De Winkel Safari is een unieke samenwerking tussen Odin, Ekoplaza, Natuurwinkel, Gimsel, Organic en alle andere biologische speciaalzaken. Met deze landelijke samenwerking willen de winkeliers een gezamenlijk ideaal verwezenlijken: consumenten vertellen hoe zij met hun voeding kunnen bijdragen aan een levendige aarde. De huidige berichtgeving dat wereldwijd 40% van de insecten met uitsterven bedreigd wordt, maakt het steeds urgenter om voedsel uit gifvrije en natuurrijke landbouwsystemen te kopen. Met hun grote diversiteit aan flora en fauna, waaronder vaak beschermde en zeldzame soorten zoals ringslangen en patrijzen, zijn biodynamische bedrijven koplopers en innovators in biodiversiteit. Met meer biodynamische landbouw kunnen we de terugval van biodiversiteit stopzetten of zelfs omkeren.

Mocht u willen aansluiten op de Demeter weken, neem dan contact op met uw relatie van één van de deelnemende winkelorganisaties of met Stichting Demeter.

Voor meer informatie: www.stichtingdemeter.nl 

Publicatiedatum: