Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
May overweegt 2 maanden uitstel, EU ziet meer in 21 maanden

Wordt Brexit uitgesteld?

Tholen – De Britse premier May heeft de stemming over het Brexit-plan vorige week uitgesteld tot 12 maart, dat is 17 dagen voor de officiele scheidingsdatum. Afgelopen weekend kwamen er berichten naar buiten dat een uitstel van de Brexit op tafel ligt. Dat zou een optie zijn voor May om een no-deal scenario te voorkomen als het parlement wederom het Brexit-pan wegstemt.

Volgens de Britse krant The Telegraph staat er in de plannen van Downingstreet 10 dat May de EU om twee maanden uitstel zal vragen. Daarmee wil de premier een no-deal scenario van tafel houden en parlementsleden aan boord houden voor haar plannen.

Volgens The Guardian zit de EU niet te wachten op een uitstel van twee maanden. Dat zou betekenen dat de Brexit in de zomermaanden weer opspeelt en er lijkt binnen de EU weinig vertrouwen te zijn dat het de Britse regering dan wel lukt om het parlement aan boord te krijgen. De EU zou meer zien in een uitstel van 21 maanden. Dan verschuift de Brexit datum tot het einde van de eerder vastgestelde overgangsperiode en hebben het VK en de EU langer de tijd om te onderhandelen over hun toekomstige relatie.

Twee maanden of krap twee jaar, op dit moment is zelfs nog niet bevestigd dat er uitstel komt. Volgens Britse media wordt de druk op premier May opgevoerd om uitstel van Artikel 50 te accepteren.