Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Het verhaal van gecertificeerde biologische olijven

Hoewel het misschien lijkt alsof Amerikanen pas sinds kort interesse krijgen in waar de voeding die ze eten vandaan komt, bestaan de regio's waar de olijven van Alive & Well Probiotic-Rich Organic Olives worden geteeld al bijna een halve eeuw. Toen de eigenaar van een groot landgoed op het Griekse eiland Evia zijn olijfbomen doneerde aan een groep van 130 olijftelers, werd er een coöperatie opgezet. De beheerders van het land zorgden voor 70.000 olijfbomen die dicht bij het Griekse dorpje Rovies stonden en zelfs vandaag de dag zorgt het team van Alive & Well er nog voor dat de toewijding van de originele eigenaar aan de gemeenschap en duurzame teeltpraktijken wordt doorgezet.

Alle olijvenrassen van Alive & Well worden geteeld, geoogst en verwerkt op de oude, traditionele manier en ondersteund door regeneratieve teeltpraktijken.

Door middel van droge teelttechnieken, waardoor de wortels dieper in de aarde groeien voor voeding en veerkracht en zonder het gebruik van chemicaliën, gebruiken de telers achter Alive & Well olijven nog steeds de traditionele teeltmethodes van de landbeheerders voor hen. Het bedrijf zei in een persbericht dat hun praktijken zelf zorgen voor minder koolstof in plaats van dat het broeikasgassen produceert. Bovendien voldoen ze ruimschoots aan de teeltstandaards van de Europese Unie en het National Organic Program van de USDA.

Daarnaast is Alive & Well zeer toegewijd het aan natuurlijke proces en gebruikt het nooit kunstmatige middelen, zoals loog of chemicaliën. In plaats daarvan gebruiken ze uitsluitend natuurlijke fermentatie in zoutwater met de daarin van nature aanwezige culturen, en hiermee neemt het fermentatieproces zes maanden in beslag. Daarna worden de natuurlijk geteelde olijven verpakt in hetzelfde zoutwater waarin ze gefermenteerd zijn. Hierdoor is iedere pot rijk aan probiotica, levende culturen, antioxidanten en andere goede stoffen.

Het team van Alive & Well zorgt er voor dat de toewijding van de originele eigenaar aan de gemeenschap en duurzame teeltpraktijken wordt doorgezet.

Sterker nog, alle vijf variëteiten van Alive & Well — Kalamata, Atalanti, Chalkidiki, Amfissa, en Rovie—worden op dezelfde traditionele wijze geteeld en geoogst, ondersteunen regeneratieve teeltpraktijken en steunen dezelfde gemeenschap van telers die deze eeuwenoude tradities zullen voortzetten.

Bron: Deli Market News (Jessica Donnel)

Publicatiedatum: