Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Sarah Hellemans, Special Fruit

“Na langzame start ligt Spaans aardbeienseizoen weer op schema”

Tholen – “De vraag naar Spaanse aardbeien is momenteel vergelijkbaar met andere jaren, maar we zien week na week een stijgende lijn. Het seizoen in Spanje is iets later gestart en op gang gekomen. Dit was voornamelijk het gevolg van het weer afgelopen najaar. Sinds enkele weken ligt het seizoen weer op schema en ook de volumes vertonen een stijgende lijn”, vertelt Sarah Hellemans van Special Fruit. Het Spaans aardbeienseizoen bij Special Fruit loopt in normale omstandigheden tot de laatste week van mei of de eerste week van juni, maar vanaf half april heeft het bedrijf ook goede volumes lokaal product in het assortiment.Geen seizoensproduct meer
Special Fruit merkt dat de consumptie van aardbeien elk jaar toeneemt. “De consument beschouwt aardbeien niet meer als een seizoensproduct. Dit is ook het gevolg van het investeren in variëteiten, zodat de we consument in de winterperiode een mooi alternatief kunnen bieden voor de lokale aardbei die we natuurlijk nog meer in ons hart dragen”, vervolgt Hellemans. “In maart zien we een piek in de consumptie van Spaanse aardbeien. Veel consumenten laten de typische wintergerechten achter zich en maken zich klaar voor de lente. Aardbeien horen hier ook zeker bij.”

Calinda
“Het Calinda-aardbeiseizoen verloopt zeer goed. We hebben al mooie volumes weg kunnen zetten. De aardbei blijft natuurlijk een weersgevoelig product, dus wanneer het weer wat tegenzit, voelen we dat gelijk in de aanvoer. De Calinda onderscheidt zich door de goede shelflife en de mooie grote vorm en smaak”, aldus Sarah. Inmiddels is ook het Spaans blauwe bessenseizoen gestart, maar de volumes zijn nog aan de lage kant. “We hopen dat de volumes binnen een week of drie zullen toenemen. Normaal start het Spaans blauwe bessenseizoen in week 11 en stopt rond week 26. Het biologische seizoen start normaal wat later in week 13/14 en eindigt rond week 24/25. Als gevolg van het uitblijven van regen in het blauwe bessengebied verwachten we een normaal seizoen. Warm weer is positief voor de ontwikkeling van de velden en planten.”De framboos uit het Special Fruit assortiment is afkomstig uit diverse landen uit het Mediterraans gebied. “Door middel van de verschillende klimaatzones kunnen we gedurende een lange periode in deze regio produceren en nieuwe variëteiten planten. Binnenkort start ook de lokale frambozenproductie waarbij we eerder deze week de eerste Kwanza Collo’s hebben gekocht”, besluit Sarah.

Voor meer informatie:
Special Fruit
Europastraat 36
2321 Meer - Belgium
Tel: +32-(0)3 3301792
info@specialfruit.be  
www.specialfruit.be