Laseren van biologische producten beperkt toegestaan

In het Biojournaal van 14 februari 2019 stond dit artikel over 'Natural Branding of Verbrande Schil'. Het artikel beschrijft hoe lasertechniek ingezet kan worden om producten te labelen. Een mooie techniek om het gebruik van verpakkingsmateriaal terug te dringen. Voor het labelen van AGF met gebruik van laser zijn er twee technieken. De ene techniek maakt alleen gebruik van een laserbehandeling; de tweede combineert een laserbehandeling met een contrastvloeistof. Op basis van de biologische verordening is alleen de eerste techniek toegestaan, zo meldt Skal.

Lasertechniek op biologische producten kan dus niet zonder meer toegepast worden. Het probleem zit hem in het gebruik van contrastvloeistoffen. Deze moeten gezien worden als voedingsadditieven, waarop Bijlage VIII van biologische verordening 889/2008 van toepassing is. De gebruikte contrastvloeistoffen hebben geen vermelding op deze bijlage.

Voor meer informatie: www.skal.nl 
Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.