Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ruim 4500 bezoekers verwacht - 28 en 29 mei in Barcelona

"Biologisch is belangrijk onderdeel van Free From Food Expo"

Tholen - De zevende editie van de Free From Functional Food & Health Ingredients-beurs wordt op 28 en 29 mei gehouden in Barcelona (in Gran Via Fira). De beurs is inmiddels uitgegroeid tot een toonaangevend platform voor de 'free from'-, biologische-, veganistische-, functionele- en ingrediëntensectoren. Om deze dynamische en snel evoluerende markt te weerspiegelen, presenteert FFFFI dit jaar diverse nieuwe onderdelen.

"Biologisch is een belangrijk onderdeel van de beurs, eigenlijk al vanaf de eerste editie in 2013", vertelt Ronald Holman, Exhibition Director. "Veel van onze exposanten zijn biologisch gecertificeerd, waaronder een aantal Nederlandse exposanten, zoals Mongozo, Rosies, Turtle en Probios. In tegenstelling tot de BIOFACH zijn zeker niet alle exposanten biologisch gecertificeerd. Daarnaast zijn er diverse sprekers die in de presentaties in zullen gaan op aan biologisch gerelateerde onderwerpen."

De Free From Food Expo werd in 2016 in Amsterdam gehouden (RAI). Biojournaal bezocht toen de beurs en maakte deze fotoreportage waarin het bio-gehalte van de beurs duidelijk wordt.

Tijdens het evenement komen de laatste trends aanbod, marktanalyses gepresenteerd, evenals nieuwe producten. En er zijn uitgebreide netwerkmogelijkheden.

De beurs draait om vijf kerncategorieën:
1. 'Free From': inclusief glutenvrij, zuivelvrij, lactosevrij, eivrij, suikervrij, vleesvrij. De 'Free From'-markt in het Verenigd Koninkrijk is met 133% gegroeid van 2013 tot en met 2018.
2. 'Vegan': vleesvervangers op de Europese markt groeiden van 2014 tot en met 2018 met 451%.
3. 'Natural/Organic': Bereikt naar verwachting 323,09 miljard dollar in 2024.
4. 'Functional': Geschatte wereldwijde omzet van 69,73 miljard dollar in 2018.
5. 'Ingredients': Afstemming van retail- en voedingstechnologie om nieuwe 'free from' en functionele producten te ontwikkelen.

Het aantal conferentieprogramma's is verdubbeld naar vier. Bezoekers krijgen de kans om met allerlei experts te spreken. Er wordt een 'International Matchmaking' georganiseerd, evenals een 'V-Label Area' waarin vegan gecertificeerde merken zichzelf presenteren. En er zijn nieuwe landenpaviljoens met merken uit onder meer Finland, Korea, Canada, Ecuador en Polen.

Er worden ruim 4500 bezoekers verwacht, waaronder internationale inkopers, 350 producenten, fabrikanten en belangrijke mensen uit de internationale sector.

De voor-registratie is nu open.

Voor meer informatie: www.freefromfoodexpo.com