Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italiaanse bio-sector kan moeilijk concurreren tegen Spaanse

"Hoewel er een groeiende interesse is in de biologische teelt van groenten en fruit op Sicilië, vinden we het moeilijk om de aandacht van de Europese markten te trekken." Dat zegt Salvatore Schifitto, eigenaar van Bioverde uit het Siciliaanse Rosolini.

Salvatore Schifitto

"Het probleem is dat er sprake is van een fragmentatie en dat leidt ertoe dat we niet kunnen concurreren met andere landen rond de Middellandse Zee zoals Spanje", zegt Schifitto.

"We kunnen geen schaaleconomie implementeren als het gaat om inkoop, vooral vanwege de kostbare technische middelen en al het andere dat nodig is om te kunnen telen. Denk maar eens aan goed georganiseerde Spaanse bedrijven die hun waar in Italië inkopen tegen veel lagere prijzen dan wij”, gaat Schifitto door.

"De producten die het beter doen op Sicilië, zijn gewassen met BOB- en BGA-aanduiding. Deze staan samen met de Bio certificaten in de belangstelling van buitenlandse kopers en in het bijzonder van Duitse retailers."

Het Sinab rapport van 2018 bevestigt de trend. De biologische gewassen beslaan 427.294 hectare op Sicilië, waardoor het de belangrijkste biologische producent is, gevolgd door Apulië met 252.341 hectare en Calabrië met 202.119 hectare. De biologische gewassen in deze drie regio's vertegenwoordigen 46% van de biologische gewassen op nationaal niveau. In vergelijking met 2016 kunnen we zien dat Sicilië de enige was die de gewassen uitbreidde (17,5%), terwijl Apulië en Calabrië ze enigszins verminderden.

De belangrijkste producten van Bioverde zijn: wortelen, courgettes, aubergines, tomaten, artisjokken en venkel, goed voor een totaal van 3.000 ton per jaar.

Contact:
BioVerde Soc. Agr. Consortile ar.l.
Contrada Granati Vecchi
96019 Rosolini (SR) - Italy
Tel. +39 0931 502340
Fax +39 931 850150
Email: info@bioverdess.com
Web: www.bioverdess.com

Publicatiedatum: