Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Johan Verhaeren, BioVibe

“Aanbod biologische prei zal door mooie weer toenemen”

Tholen – “Ondanks de grote vraag is er nog voldoende bio prei voor het ganse seizoen. Het aanbod zal de komende dagen waarschijnlijk groter worden als gevolg van het warme en droge weer”, vertelt Johan Vanhaeren van BioVibe. “De consumptie van prei is al heel het winterseizoen erg hoog. We draaien nu heel wat tonnen per week. Ook witte- en rode kool doet het goed net als knolselder.”

De vraag naar bio wortelen loopt momenteel ook goed door. “Wortelen zijn de hele winter duur geweest en over de vraag mogen we niet klagen. De vraag naar alle biologische vollegrondsgroenten is goed geweest de afgelopen maanden, maar er is nog voldoende aanbod bij de teler. Het is niet zo dat we volgende maand zonder product zitten”, aldus Vanhaeren.

Hardfruit
“Daarentegen mag er best wat schot komen in de hardfruitmarkt. Er is veel te veel product dit jaar, maar ik verwacht dat de vraag naar appelen en peren binnenkort aan gaat trekken. De kwaliteit is nog steeds goed”, zegt de handelaar. “De eerste kropsla uit de serre verwachten we rond half maart en de eerste biologische radijsjes en lente-uitjes zullen over een week of 5 a 6 weer binnenkomen.”

“Hoewel de populariteit van bio stijgt, verwacht ik dat dit jaar het aanbod harder zal stijgen dan de vraag. Dit jaar zal voornamelijk het aanbod van het biologisch hardfruit toenemen”, besluit Johan.

Voor meer informatie:
Johan Vanhaeren
BioVibe
Kempenarestraat 44A
2860 – Sint-Katelijne-Waver
+32(0)15 70 0092
[email protected]  
www.biovibe.be