Nieuwe Masterclass op de boerderij: “Mest van Waarde”

Een kijkje in de keuken bij collega-boeren en praktijkervaringen uitwisselen over actuele ontwikkelingen? Dat kan nu door ieder winterseizoen deel te nemen aan masterclasses op verschillende biologische boerderijen.

De tweede Masterclass staat gepland op vrijdagmiddag 1 maart 2019 en vindt plaats op de locaties WUR Open Teelten & Proeftuin Agroecologie en Technologie (voorheen Broekemahoeve) in Lelystad, Flevoland.

Het programma  duurt van 13.00 tot 17.00 uur en omvat:

  • Uiteenzetting door Ruud Hendriks van Warmonderhof van verschillende mestsoorten, dierlijk en plantaardig, en de eigenschappen van dieren en planten die te herkennen zijn in de mest.
  • Twee biologische boeren vertellen over hun eigen ervaringen en bewerking strategiën met mestsoorten van verschillende dieren en planten.
  • In de masterclass bekijken we tevens onder leiding van onderzoeker Derk van Balen de bodems van een aantal percelen op de Proeftuin die verschillende mestbewerkingen hebben gekregen.
  • Daarna is er een gezamenlijke afsluiting en praten we na met een drankje.


Deze Masterclass wordt georganiseerd door de BioAcademy-partners Land&Co en Biologisch Netwerk. De kosten voor deelname bedragen € 50,- + BTW per deelnemer.

Voor meer informatie:

Ingrid Veeman
Biologisch Netwerk
06 303 96786
ingrid@biologischnetwerk.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven