Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe Masterclass op de boerderij: “Mest van Waarde”

Een kijkje in de keuken bij collega-boeren en praktijkervaringen uitwisselen over actuele ontwikkelingen? Dat kan nu door ieder winterseizoen deel te nemen aan masterclasses op verschillende biologische boerderijen.

De tweede Masterclass staat gepland op vrijdagmiddag 1 maart 2019 en vindt plaats op de locaties WUR Open Teelten & Proeftuin Agroecologie en Technologie (voorheen Broekemahoeve) in Lelystad, Flevoland.

Het programma  duurt van 13.00 tot 17.00 uur en omvat:

  • Uiteenzetting door Ruud Hendriks van Warmonderhof van verschillende mestsoorten, dierlijk en plantaardig, en de eigenschappen van dieren en planten die te herkennen zijn in de mest.
  • Twee biologische boeren vertellen over hun eigen ervaringen en bewerking strategiën met mestsoorten van verschillende dieren en planten.
  • In de masterclass bekijken we tevens onder leiding van onderzoeker Derk van Balen de bodems van een aantal percelen op de Proeftuin die verschillende mestbewerkingen hebben gekregen.
  • Daarna is er een gezamenlijke afsluiting en praten we na met een drankje.


Deze Masterclass wordt georganiseerd door de BioAcademy-partners Land&Co en Biologisch Netwerk. De kosten voor deelname bedragen € 50,- + BTW per deelnemer.

Voor meer informatie:

Ingrid Veeman
Biologisch Netwerk
06 303 96786
ingrid@biologischnetwerk.nl

Publicatiedatum: