Franse bio-telers leveren aan scholen in de Dordogne

Het platform Manger bio Périgord biedt de foodservicesector een scala aan producten aan. Het platform telt zo'n 40 leden uit de regio. De contracten die het aanbiedt, garanderen telers een vaste prijs. De technische ondersteuning en planning worden verzorgd door Agrobio Périgord, de agrarische dienst van het departement en het collectief Les Pieds dans le Plat. Het bedrijf Clas is verantwoordelijk voor de logistieke dienstverlening.  

In mei 2018 nam Manger bio Périgord het in 2012 opgerichte Isle Manger bio over. In de Dordogne-streek voorziet de vereniging zo'n 40 instellingen van onder meer biologische groenten en fruit. 

De activiteiten van de vereniging hebben een nieuwe impuls gekregen door de voedingswet, die in 2018 in is gaan en cateraars verplicht om tegen 2022 minimaal 50% duurzame producten te serveren, waarvan 20% van biologische oorsprong. "Het is niet alleen een nieuwe manier van denken maar ook een manier om lokaal een economie op te bouwen die gebaseerd is op biologische voedingsmiddelen," legt Germinal Peiro van het departement uit. 

Bron: sudouest.fr


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven