"Klaas blijft de passie voor het bakkersvak met ons delen"

Broers keren met Billy's Farm terug op BIOFACH

Tholen - De broers Guido en Sander Bil hebben de leiding van Billy's Farm overgenomen van hun vader Klaas. Onderdeel van het 'nieuwe strijdplan' is de terugkeer als exposant op de BIOFACH (13-16 februari). "Voor ons tweeën is het natuurlijk de eerste keer dat we onszelf daar presenteren. Vorig jaar hebben we de beurs bezocht en nu willen we graag onze eigen producten laten zien. We willen laten zien waar we staan met het bedrijf en zijn benieuwd naar de reacties", aldus Sander. De broers hopen in Neurenberg in contact te komen met buitenlandse partijen die bij Billy's Farm passen. "We zijn immers maar een relatief kleine bakkerij."

Sander en Guido in de bakkerij.

De overname was in juni 2018 definitief. "Het mooie is dat Billy's Farm hiermee nu officieel een familiebedrijf is. We zijn altijd al betrokken geweest bij het bedrijf en waren allebei al werkzaam bij Billy's Farm. Klaas gaf op een gegeven moment aan te willen stoppen en vroeg of we hem wilden opvolgen. Tot dat moment hadden we het echter nooit concreet over deze stap gehad. Wel was voor ons al snel duidelijk dat we dit gingen doen." Het complete overnameproces heeft zo'n drie jaar in beslag genomen, zo geeft hij aan. "Dat was eigenlijk ook wel goed, zo konden we er langzaamaan in groeien. We hebben het bedrijf op dezelfde manier voortgezet en Klaas blijft de passie voor het bakkersvak met ons delen."

Minder plastic in nieuwe verpakkingen
Aan de ontwikkeling van nieuwe producten zijn de broers nog niet toegekomen. Wel is de verpakking vernieuwd en heeft het logo een iets andere uitstraling gekregen. "Dit gaan we in zijn geheel laten zien in Neurenberg. Voor de nieuwe verpakking gebruiken we minder plastic, ze zijn wat kleiner. Ook sluiten we de zakjes nu af door ze te sealen, daarmee is de clipsluiting verdwenen."

Hardlopers
Welke producten gaan het meest over de toonbank? "De twee volkoren speltstaafjes zijn altijd de hardlopers geweest, die hebben we in de smaken Gember Walnoot en Appel Cranberry. De mueslikoek doet het ook heel goed en hetzelfde geldt voor de kleine kokos-citroenkoekjes. Deze producten gaan al zo lang mee als Billy's Farm bestaat. Het recept is nog hetzelfde als 25 jaar geleden. Door de jaren heen zijn ze wel verbeterd doordat er betere grondstoffen beschikbaar kwamen. We kijken altijd naar de trends en vraag van onze klanten om nieuwe producten te ontwikkelen, maar koesteren nog meer ons huidige assortiment."

Voor meer informatie:

Sander Bil
Billy's Farm
Van Leeuwenhoeklaan 6
9207 JE Drachten
0512 532000
06 51438859
info@billysfarm.nl
www.billysfarm.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven