Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Keuzegids mbo benoemt Aeres Warmonderhof tot Topopleiding mbo 2019

Aeres MBO Dronten Warmonderhof scoort goed in de Keuzegids mbo 2019. Haar beide opleidingen,  biodynamische teelt en biodynamische veehouderij, kregen het predicaat Topopleiding vanwege hun score van 75 punten. Vergeleken met vorig jaar is de waardering voor de genoemde opleiding met vijftien procent toegenomen. Directeur Anne Dijk is trots. „We zijn erg blij met de positieve waarderingen van onze studenten en de inspectie, en trots op al onze medewerkers die dit mooie resultaat hebben bereikt.”

Aeres MBO als geheel is het beste agrarische opleidingscentrum (AOC) van Nederland volgens de op 18 december verschenen Keuzegids mbo 2019. Met 66,5 punten behaalt Aeres MBO de eerste plaats. Op de tweede plaats staat Helicon met 61 punten gevolgd door Zone.college en Clusius College die de derde plaats delen met 59 punten. Drie van haar mbo-locaties (Dronten, Barneveld en Emmeloord) scoren met 15 top opleidingen bovengemiddeld. De hogere score is onder meer te verklaren door een goede relatie met het bedrijfsleven wat zorgt voor actueel onderwijs. Ook van invloed zijn een hoog percentage geslaagden, hoge doorstroom tijdens de opleiding (weinig zittenblijvers), een goed schoolklimaat en voldoende relevante stageplekken in de regio.Geïnteresseerden in deze bijzondere school kunnen eens kijken op www.aereswarmonderhof.nl  

Onafgebroken in Top 3
Sinds het verschijnen van de Keuzegids in 2010 staat Aeres MBO onafgebroken in de Top 3. Het aanbod mbo-opleidingen in Nederland is groot. Om helderheid te scheppen in de kwaliteitsverschillen tussen de verschillende mbo-opleidingen, publiceert de Keuzegids ieder jaar een onafhankelijke gids. Hierin worden opleidingen en scholen in het middelbaar beroepsonderwijs (ROC’s, AOC’s en Vakscholen) beoordeeld en met elkaar vergeleken. Dit gebeurt onder andere via de landelijke JOB-monitor (tweejaarlijks studenttevredenheidsonderzoek) en gegevens van de onderwijsinspectie. Meer informatie is te vinden op www.keuzegids.org.

Open dagen mbo Aeres 
In Almere, Barneveld, Dronten, Ede, Emmeloord, Nijkerk en Velp biedt Aeres MBO vakopleidingen biologisch-dynamische land- en tuinbouw, opleidingen dier, stedelijke leefomgeving, groen, bloem, (agrarische) techniek, voedselproductie en voedselverwerking en teelt. Studenten die hun vmbo- of havodiploma gehaald hebben, kunnen hier hun beroepsopleiding volgen. Veel scholen van Aeres MBO hebben binnenkort open dag. Meer informatie is te vinden op www.aereswarmonderhof.nl/opendag.

Aeres MBO is onderdeel van Aeres, de enige kennisinstelling in Nederland die groen onderwijs aanbiedt op de opleidingsniveaus vmbo, mbo en hbo.

Publicatiedatum: