Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

De Smaakspecialist behaalt duurzaamheidscertificaat B Corp

De Smaakspecialist heeft met succes het wereldwijd erkende en prestigieuze assessment van B Corp doorlopen. Hiermee treedt de organisatie toe tot de community van koplopers die aantoonbaar een positieve sociale en ecologische impact hebben en bijdragen aan de wereld van morgen.

Waarom een B Corp certificering? 
“De certificering was geen doel op zich, maar is wel een mooie bevestiging van de bestaande dagelijkse praktijk dat de Smaakspecialist op alle fronten bijdraagt aan een betere wereld", aldus Pieter Dirven (Founder). "Het is fijn om te zien dat elementen die de basis van onze organisatie vormen, zoals bijvoorbeeld duurzame inkoop en fairpricing, nu ook aan de hand van het zeer strenge assessment zijn getoetst.”

Joey van den Brink en Pieter Dirven

Voor Maarten de Leng (directeur Commercie & Duurzaamheid) is de cirkel rond. “De certificering maakt transparant dat het business model en de missie van de organisatie volledig aan elkaar verbonden zijn. Juist dan wordt de continuïteit van de organisatie gewaarborgd en kan de toegevoegde waarde en impact worden vergroot.”

Joey van den Brink, Pieter Dirven en Maarten de Leng

Impact
De Smaakspecialist heeft een missie: verantwoorde voeding toegankelijk maken voor iedereen. Naast het biologisch en duurzaam productassortiment, speelt kennis- en inspiratiedeling bij deze ambitie een belangrijke rol. De impactprojecten KidsProef, Organic Kitchen en BioProeflokaal leveren hier een substantiële bijdrage aan. De organisatie inspireert dagelijks miljoenen mensen met lekkere en verantwoorde producten. Dit gebeurt mede met de merken Smaakt, BioToday en RAW Organic Food.

“Using business as a force of good”
B Corps zijn bedrijven met een winstoogmerk die gecertificeerd zijn door de non-profit organisatie B-Lab. Ze voldoen aan strenge eisen op het gebied van sociale- en milieuprestaties, transparantie en aansprakelijkheid. De gecertificeerde bedrijven werken met een langetermijnvisie, zijn voortdurend bezig met de verbetering in de waardeketen, het optimaliseren van de bedrijfsimpact en het creëren van goede werkvoorzieningen. Ze meten hun impact en zijn transparant hierover. Zo zijn B Corps aantrekkelijk voor consumenten en beleggers. B Corps laten zien dat impact leidt tot schaalbaarheid, winstgevendheid en positieve verandering.

Voor meer informatie:

Maarten de Leng
De Smaakspecialist
0624433978
[email protected]
www.desmaakspecialist.nl

Publicatiedatum: