Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Telers roepen om gelijke betaling voor hetzelfde werk

Centraal en Oost-Europese telers demonstreren voor EU raad

Meer dan 100 telers uit Centraal en Oost-Europa protesteerden buiten bij de meeting van EU leiders met de oproep om hun belofte te houden voor gelijke betaling voor hetzelfde werk. 

Aan de telers werden in 2002 dezelfde EU subsidies beloofd als die hun West-Europese collega's krijgen, maar de EU leiders kwamen die belofte nooit na.


President Dalia Grybauskaitė van Litouwen steunde de telers. "Het is goed dat telers zich sterk maken voor deze zaak. Ze zijn gelijkwaardige leden van de EU. Ik zeg 'hou vol!' "Arūnas Svitojus, leider van het protest: "We hebben meer dan 2 dagen gereisd om vanuit Litouwen, Polen, Letland, Slowakije en Tsjechië naar Brussel te reizen. We willen ervoor zorgen dat onze zaak niet vergeten wordt"

Lina Meilute-Datkuniene, een teler uit Litouwen: "Mijn kosten stijgen steeds en ik teelt voor dezelfde consumenten als de telers in het westen. Dat wij minder ontvangen is niet acceptabel!"


De telers eisen direct dezelfde betaling aan alle telers. Ze willen ook steun en verlaging van de administratieve lasten voor telers in de EU en roepen politici op om eindelijk de belofte van 2002 na te komen.

Voor meer informatie:
Ronan Breen
Tel: +32 (0)471 75 30 53
Email: ronan.breen@thisisredflag.com

Publicatiedatum: