Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Fotoreportage

Bijna 2.000 AGF'ers present bij openingsfeest Postuma

Tholen - Deze maand betrok Postuma AGF haar nieuwe pand in IJsselmuiden. Afgelopen weekend werd het pand (totale oppervlakte van 10.000 m2) officieel in gebruik genomen met het hijsen van een drietal vlaggen voor het pand. De groothandel die AGF-specialisten in werkelijk elke hoek van Nederland bedient, nodigde op vrijdag haar leveranciers en op zaterdag haar klanten uit om dit heugelijke feit te vieren. Vele AGF'ers reisden naar IJsselmuiden af om getuige te zijn van het openingsfeest.

Erik Postuma sprak tijdens zijn openingswoord speciale dank uit aan projectleider Gerald Voorintholt en de bouwpartners. "Met de bouw sluiten we enerzijds een hoofdstuk af, maar staan we ook aan het beginpunt van een mooie toekomst. We willen het verste zijn in groenten en fruit en dat streven we dagelijks na. Daarbij mag ik ook onze buitendienst niet vergeten. We waren altijd al wereldberoemd in Kampen en IJsselmuiden, maar nu weet elke Nederlandse groenteman- en vrouw waar IJsselmuiden ligt. Ook wil ik mijn ouders bedanken die aan de basis staan van dit feestelijke moment. Ik ben trots op iedereen met een Postuma-hart!"

Zijn neef Sjoerd Postuma memoreerde hoe zijn opa in 1912 met een handkar met groenten en fruit begon te venten. Vervolgens gaven twee zonen en twee neven de zaak een vervolg. "De nieuwbouw is een zichtbare mijlpaal van de stormachtige ontwikkelingen die we hebben doorgemaakt, die velen, inclusief onszelf, na de sluiting van veiling KZY in 1999 positief hebben verrast. Inmiddels werken we met veel telers direct samen die ons een warm hart toedragen, net als een groot aantal importeurs, commissionairs en collega's."

"Wij geloven in een heel mooie toekomst voor onze branche en hebben de wind in de rug als het gaat om trends als gezondheid en duurzaamheid. Daarbij zien wij volop toekomst voor de AGF-specialist. In het nieuwe pand hebben we het op en top voor elkaar, waarbij we met onze eigen groentensnijderij nog een extra dimensie aan onze activiteiten toevoegen. Of alles zo zal blijven, weet ik niet - dit had opa met zijn handkar ruim 100 jaar terug ook niet verwacht - maar ik weet wel dat we altijd onszelf zullen blijven. Als we gaan zweven, waarschuw ons dan alsjeblieft", hield Sjoerd de aanwezigen voor en hij besloot met een quote die zijn opa veel gebruikte: "Acht geven is meer dan duizend."


Jitte, Erik en Sjoerd Postuma

Vervolgens bracht musicus Chris Postuma - de zoon van Sjoerd - nog een lied ten gehore, waarna Sjoerd en Erik door de personeelsvereniging nog een mooi houtsnijwerk kregen aangeboden. Daarna werden door Sjoerd, Erik en diens vader (en voormalig eigenaar) Jitte officieel de vlaggen voor het pand gehesen en was de opening een feit. Vele leveranciers maakten vrijdagavond en de vele klanten op zaterdag van de gelegenheid gebruik om het nieuwe pand te bezichtigen en het feest mee te vieren. In totaal ontving de groothandel een kleine 2.000 man over beide avonden.

Wij waren op vrijdagavond aanwezig. Klik hier voor de fotoreportage

Voor meer informatie:
Postuma
Manenbergring 2
8271 RX IJsselmuiden
Tel: 038-3370099
Fax: 038-3322610
www.postuma.nl