Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Special Fruit ontvangt Lean & Green-ster

In 2012 startte Special Fruit met het energie-efficiënte programma ‘Lean and Green’ van Het Vlaamse Instituut van Logistiek. De logistieke afdeling van Special Fruit bekeek toen hoe de levering van de producten beter kon aangepakt worden om tot milieuvriendelijke besparingen te komen. In amper 6 jaar tijd kon Special Fruit een uitstootbesparing realiseren van 20% door enkele maatregelen te nemen.


Mark Coenen (Supply Chain & Operations Director) en Jan Peeters (Transport Planner) vieren de ster met een taart.


Zo werd er veel luchtvracht omgezet in zeevracht, meer specifiek voor mango’s en avocado’s. Op die manier kan tot 8 keer minder CO2 uitgestoten worden. Ook de eigen productie van Special Fruit in Zuid-Europa is goed voor het milieu. Frambozen bijvoorbeeld hoeven niet meer ingevlogen te worden vanuit verre wereldhoeken. Ze over de weg laten komen, heeft ook een enorme ecologische impact. Met onder andere deze maatregelen kon Special Fruit de ‘Lean and Green’ ster binnenhalen.


Jan Peeters, Transport planner bij Special Fruit : “Het Lean and Green initiatief van VIL past volledig in de duurzaamheidsstrategie die Special Fruit voert. Als producent & importeur van vers fruit en groenten uit alle werelddelen, is het voor ons een must om de logistieke impact hiervan op het milieu zo klein mogelijk te houden. Wij zijn dan ook het Lean en Green project zeer genegen. Het werd een uitdaging voor onze transport- en aankoopafdeling met een eindresultaat waarop we terecht trots op mogen zijn.”

www.specialfruit.be

Publicatiedatum: