Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Karl Vanderplaetse, Adya Bio:

“De meerwaarde van onze producten ligt in de lokale samenwerking”

Tholen – “We zijn met Adya Bio begonnen in 2017 vanuit het idee om pure, originele en gezonde producten naar hier te brengen”, vertelt zaakvoer Karl Vanderplaetse. “Met onze producten willen we inspelen op de vraag naar gezonde, suiker- en allergenenvrije producten. We werken samen met kleine landbouwers die de producten verbouwen. Deze producten leveren we aan horeca, foodservice, eigenlijk iedereen die interesse heeft in duurzame producten.”

Karl biedt met Adya Bio gevriesdroogd fruit aan. “We werken vooral samen met landbouwers in India. Daar zoeken we dan naar coöperaties om mee samen te werken. Op deze manier kunnen onze klanten zien dat we onze producten op goede plaatsen halen.”

“Adya betekent moeder Aarde in het Sanskriet. Dit koppelen we aan India door biodiversiteit. Een plant die groeit in een landschap met hoge biodiversiteit is veel beter voor ons. Daarnaast betrekken we daar ook de lokale bevolking bij. De coöperatieven verzorgen voor ons de teelt, maar ook de verwerking. Zij vriesdrogen het fruit en wij vullen het hier dan nog af. Op deze manier controleren zij het hele proces. Daarnaast is het zo een origineel product, omdat de meerwaarde in India ligt.”

Momenteel biedt Adya zes soorten gevriesdroogd fruit: ananas, banaan, kokos, mango, papaya en jackfruit voor de retail. “Jackfruit is hier niet zo bekend, maar je kunt het perfect als snack eten. Op beurzen gaan die doosjes vaak snel de deur uit.” En de plannen voor de toekomst? “We gaan nu stappen zetten om volgend jaar verder uit te breiden. Ik zou graag uitbreiden met rood fruit. Daarnaast wil ik ook gevriesdroogde groenten aanbieden, als de vraag daarvoor groot genoeg is”, besluit Karl.

Adya Bio is te vinden op de BioBeurs in Zwolle op standnummer 223.

Voor meer informatie:

Karl Vanderplaetse
Adya Bio
Frans Musinstraat 20
8400 Oostende (België)
0032486079517
[email protected]  
www.adya.bio