Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw-Zeeland: Sector verwelkomt nieuwe wetgeving voor biologische wetgeving

Een groep die de biologische sector in Nieuw-Zeeland vertegenwoordigt verwelkomt de vooruitgang in het opzetten van een nationale standaard voor de industrie.

De minister van Landbouw en Voedselveiligheid, Damien O'Connor, gaat verder met de volgende wetgevende stappen om een nationale biologische standaard op te zetten.

Het opzetten van een biologische standaard wordt gezien als een stap  in de goede richting om de biologische sector in Nieuw-Zeeland op dezelfde golflengte te te krijgen als in vele andere landen.

"We waarderen de snelle reactie van de overheid en het ministerie van Primaire Industrieën op de feedback van het uitgebreide consultatieproces eerder dit jaar," zegt Doug Voss, voorzitter van OANZ, de nationale overkoepelende organisatie en pleiter voor de biologische sector in het land.

"We zijn ontzettend blij dat de mening van onze sector is gehoord en gaan door naar de volgende fase om een wet voor een nationale biologische standaard voor authentieke, gecertificeerde biologische producten uit Nieuw-Zeeland op te stellen," zegt hij.

"Alle belangrijke spelers op de markt willen dat Nieuw-Zeeland klanten, consumenten en de gemeenschap in zowel het binnen- als buitenland voorziet van zekerheid en het vertrouwen dat gecertificeerde biologische producten uit het land het echte werk zijn," vertelt Voss.

De Nieuw-Zeelandse biologische sector is met 30%, of 10% per jaar, gegroeid sinds 2015, en is nu $600 miljoen (€380 miljoen) waard en nog steeds groeiende - gestimuleerd door de toenemende binnenlandse en wereldwijde vraag.

Damien O'Connor liet weten dat de nationale standaard voor de biologische productie volgend jaar verder behandeld zal worden als wetsontwerp, "zodat de producten van onze agribedrijven zo snel mogelijk meer waarde krijgen."

Bron: News Hub (Angie Skerrett)

Publicatiedatum: