Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Demeter –plein Bio Beurs 2019 presenteert: ‘TON –TALKS’

Van kringlooplandbouw naar een opwaartse spiraal

Het Demeter plein staat op 23 en 24 januari in het teken van ‘beweging’. Het waarnemen en meebewegen met de ritmes van de natuur is de basis van de biodynamische landbouw.

Bij een roerton worden op het plein TON-TALKS gehouden waarbij spraak- en smaakmakende boeren en tuinders, en vertegenwoordigers uit  handel en verwerking al roerende zullen vertellen wat hen beweegt naar een volgende stap in hun persoonlijke en bedrijfsontwikkeling.

Wanneer water in een ton gedurende enige tijd wordt geroerd, ontstaat een zogenaamde draaikolk of vortex, een werveling waarmee in de biodynamische landbouw water wordt gedynamiseerd. Bij verandering van draairichting ontstaat even chaos en begint het vormingsproces opnieuw. In dit proces van afwisselend organiseren en chaotiseren kan het water krachten opnemen en doorgeven.

Het Demeter plein is ook het ‘ alles onder 1 dak loket’  waar de organisaties voor het keurmerk, scholing, ontwikkeling, grondbeheer en bedrijfsovernames aanwezig zijn om vragen te beantwoorden en in gesprek te gaan.  We zijn er voor iedereen die kennis wil maken met biodynamische landbouw en voeding en om te kijken of de biodynamische manier van werken  iets is voor uw bedrijf.

Het Demeter-plein is een samenwerking tussen Aeres Warmonderhof, de BD Vereniging, Kraaybeekerhof Academie, Stichting Grondbeheer, de Vereniging van Natuurvoedingskundigen en Stichting Demeter

Workshops:  

woensdag 23 januari 16.30 zaal D ‘ Doorschakelen naar Demeter’

donderdag 24 januari 16..45  zaal D ‘Wat doen preparaten op je bedrijf?’

Voor meer informatie:

[email protected] 
www.stichtingdemeter.nl 

Publicatiedatum: