Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aktes voor Biomeerwaarde - Kip ondertekend

Na een lange periode van voorbereiding en onderzoek hebben de Leveranciersvereniging Biomeerwaardekip en Pluimveeslachterij W. van der Meer en Zonen BV uit Dronryp de  samenwerking verder inhoud gegeven. Na een periode van 10 jaar, waarin de Leveranciersvereniging zich bewezen heeft en ruim 100 pluimveehouders zich inmiddels hebben aangesloten, bleek er behoefte te bestaan bij de deelnemende partijen om tot een nieuwe structuur te komen en is Biomeerwaarde - Kip BV ontstaan. Samenwerken in een ketenorganisatie is van wezenlijk belang om het rendement voor alle partijen te verbeteren.

De uitwerking van de plannen heeft de titel meegekregen : Dé pluimveeketen voor samenwerking aan rendement en duurzaamheid. Vanaf 1 januari 2019 is Biomeerwaarde - Kip BV opgericht, waarvan de Leveranciersvereniging Biomeerwaardekip en Pluimveeslachterij W. van der Meer en Zonen BV eigenaar zijn.

Hierdoor  ontstaat er één ketenorganisatie, die de belangen van de pluimveehouders met biologische leghennen nog beter kan behartigen. De grotere afnemers vragen om continuïteit in de aanvoer van de grondstoffen en door de nauwe samenwerking tussen de pluimveehouders, slachterij en verkoop kan dit ook gewaarborgd worden.

Op donderdag 29 november zijn de plannen gepresenteerd tijdens een roadshow bij de slachterij. In de een korte film hebben een drietal belanghebbenden vanuit hun eigen situatie verteld wat het belang is van een goede samenwerking op het gebied van dierenwelzijn en duurzaamheid.  

Voor het bereiken van de consumentenmarkt is gekozen voor de slogan:  Samen met zorg gehouden en bereid.

Biomeerwaarde Kip BV zal geleid worden door Wytze van der Meer, algemeen directeur en Max Vos, Marketing-Verkoop directeur. Als commissarissen van deze BV zijn Wijnand van den Mheen, voorzitter van de Leveranciersvereniging Biomeerwaardekip en Anita van der Meer, financieel directeur van Pluimveeslachterij W. van der Meer en Zonen BV benoemd.

Op dinsdag 4 december 2018 zijn de aktes ondertekend.

Publicatiedatum: