Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oekraïne exporteert 90% van biologische producten

Van de totale verkoop van biologische grondstoffen en producten exporteert Oekraïne 90%. 10% wordt verkocht op de binnenlandse markt. Nederland is één van de grootste importeurs van biologische goederen uit Oekraïne en andere grote importeurs zijn Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, vertelde Olena Berezovska, de voorzitter van de vereniging voor biologisch gecertificeerde producenten tijdens een persconferentie in Kiev.

In totaal exporteert Oekraïne zijn biologische producten naar meer dan 40 landen. Onder de meest geëxporteerde biologische producten zijn maïs (99.500 ton in 2017), tarwe (58.000 ton), gerst (22.900 ton), zonnebloemen (11.600 ton) en sojabonen (10.900 ton).

"Volgens de biologische certificeringsautoriteit zijn er in Oekraïne 585 bedrijven die actief zijn op de biologische markt. Als we de statistieken voor 2018 samenvatten, komt het aantal biologische producenten net over de 600. 14% van dit aantal zijn verwerkingsbedrijven, en van de 80 verwerkers verkopen 55 hun producten in winkels in het land zelf," liet Berezovska weten.

Bron: Agroberichten Buitenland

Publicatiedatum: