Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Sicilië: granaatappelsap doet goede zaken

Het Siciliaanse Agrumi-Gel kan dit seizoen een positieve, economische balans opmaken. De bewerkte bloedsinaasappel is en blijft de belangrijkste referentie van het bedrijf, maar de resultaten van het granaatappelsap, dat dit seizoen een belangrijke rol innam, zijn bijzonder goed.

"Het Siciliaanse granaatappelsap heeft een voorsprong en zal, net als de bloedsinaasappel, in de loop der jaren een marktsegment veroveren en zich onderscheiden op basis van kwaliteit. De vraag naar granaatappelen blijft jaarlijks toenemen, voornamelijk als gevolg van de neiging om versgeperste sappen te consumeren. Sicilië heeft alle eigenschappen die voor deze teelt vereist zijn. In de komende drie jaar zal er in een groter gebied geïnvesteerd worden waardoor we nog meer hoeveelheden zullen creëren." Dat zegt Antonino Imbesi, eigenaar en marketingmanager van Agrumi-Gel.  

"We hebben gezien dat er veel interesse is in ons granaatappelsap en we zijn in contact gekomen met potentiële kopers die geïnteresseerd zijn in het op de markt brengen van hoogwaardige nicheproducten. Tot dusverre zagen zij zich altijd genoodzaakt om zich tot buitenlandse markten te wenden, die niet altijd garant staan voor normen van uitmuntendheid. We hebben uitgelegd dat we over geavanceerde technologieën beschikken waarmee we een kwalitatief hoogstaand sap kunnen maken. Sommige klanten, vooral bij de Sial in Parijs, waren aangenaam verrast toen ze ons granaatappelsap proefden”, zegt Antonio.

"We verwerken zowel biologisch als conventioneel fruit. De Wonderful granaatappel, afkomstig uit de Siciliaanse toeleveringsketen, is veruit het meest gevraagde ras, maar we werken ook met de Akko, Smith en Dente di Cavallo. De granaatappel kan het fruit van de toekomst zijn, ook gezien de grote belangstelling die uit de onderzoekswereld komt. De hoop is dat dit fruit over een paar jaar kan evolueren van een nicheproduct naar een echt autonoom segment met een adequate toeleveringsketen die het kan ondersteunen."

Met betrekking tot de citrussector en de problemen die hiermee verbonden zijn, denkt Imbesi dat de acties die de regering zal ondernemen om het te beschermen, effectief zullen zijn. Deze sector vertegenwoordigt een belangrijk deel van het Siciliaanse Bruto Binnenlands Product. Daarom moet het worden beschermd door dereguleringen en eventuele fragmentatie die uiteindelijk de hele toeleveringsketen kunnen beïnvloeden.

"Onze Japanse klanten van Sumitomo Corporation Foods hebben, tijdens een bezoek aan de nieuwe verwerkingslijnen voor granaatappelen de overeenkomsten voor het volgende citrusseizoen bevestigd. Dit is gebaseerd op de reputatie en betrouwbaarheid van Agrumigel / Sc Foods in termen van het vermogen om continu te leveren, met de garantie van internationale kwaliteitscertificaten."

Sumitomo Corporation Foods is gevestigd in Tokio en koopt over hele wereld vers fruit en verwerkte citrus in en vervolgens wordt dit gedistribueerd naar grote Japanse bedrijven die actief zijn in de agrovoedingssector.

"Een toenemend aantal bedrijven is geïnteresseerd in NFC-sappen (Not From Concentrate). Toch heb ik sappen gezien waarvan de beschrijving niet perfect overeenkomt. Veel klanten kopen bijvoorbeeld bloedsinaasappelsap, gemengd met blond sinaasappelsap op de markt. Aan de ene kant neemt het gebruik van bloedsinaasappelsap toe, maar aan de andere kant nemen de marktdeelnemers die een slecht product uit andere landen mengen ook toe. Gelukkig kunnen we rekenen op een harde kern van klanten die ernaar streven om het echte bloedsinaasappelsap op de markt te brengen", concludeert Imbesi.

Contact:
Agrumi-Gel S.r.l.
C.da Girotta
98051 - Barcellona Pozzo di Gotto (ME)
Tel.: (+39) 090 9707329
Fax: (+39) 090 9797967
Tel.: (+39) 347 3830904
Web: www.agrumigel.it