Nieuw-Zeeland werkt aan landelijke standaard voor bio-sector

Een landelijke standaard voor de biologische sector zal volgend jaar als wetsontwerp in behandeling genomen worden. Dit maakte de Nieuw-Zeelandse minister van Landbouw, Damien O'Connor, onlangs bekend. 

"Een landelijke standaard geeft de consument vertrouwen in de biosector en biedt bedrijven de zekerheid om te blijven investeren in deze groeiende sector," aldus O'Connor. "Het zal ook onze export van bioproducten ten goede komen omdat we hiermee op één lijn met internationale standaarden komen. We behoren tot de enige twee van de 25 grootste biomarkten ter wereld die werken met vrijwillige in plaats van verplichte standaarden." 

"Wereldwijd neemt de vraag naar bioproducten toe. Onze biosector is de laatste jaren met 30% gegroeid en vertegenwoordigt momenteel een waarde van ongeveer €366 miljoen per jaar."

"Een veelvoud aan publieke verzoeken eerder dit jaar steunt de regering in haar besluit om vaste regels voor de biosector te ontwikkelen. "Ik ben blij dat we nu vooruit kunnen zodat er snel meer waarde voor tuinbouwbedrijven gecreëerd kan worden," vervolgt O'Connor. 

De Groene Partij steunt de ontwikkeling van de biosector al geruime tijd. "We weten dat bio de sleutel is naar het duurzaam gebruik van landbouwgrond en de reputatie van Nieuw-Zeeland als betrouwbare leverancier van hoogwaardige natuurlijke producten kan versterken," laat woordvoerder Gareth Hughes weten. De volgende stap zal bestaan uit het opstellen van een wetsvoorstel dat volgend jaar ingediend kan worden. 

Voor meer informatie:
www.mpi.govt.nz/nzfoodsafety/ 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.