Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hoeve Jamboors wint Groen Lintje 2018

Al voor het achtste jaar op rij heeft GroenLinks haar "Groene Lintje" uitgereikt, de onderscheiding voor initiatieven die zich inzetten voor een duurzame en groene samenleving. Dit jaar gaat de prijs naar Hoeve Jamboors.

Hoeve Jamboors is een biologische rundveehouderij, gerund door Peter Hegger en Nelleke Rijs, waar met veel liefde voor de natuur gewerkt wordt. GroenLinks sprak in het juryrapport haar waardering uit voor hun inzet en idealisme. Een boerderij runnen is al een hele onderneming en dan leggen zij zich als biologische boer en boerin ook nog eens extra regels op. Maar met een reden. Biologisch is voor hen heel logisch.

In Zorgboerderij Wielewaal vond de bekendmaking en feestelijke uitreiking plaats. Tot het eind bleef spannend wie de groene onderscheiding zou winnen. Naast Hoeve Jamboors waren ook werkgroep Venlo-Zuid Schoon en Stadstuinderij Venlo genomineerd. 

Stadstuinderij Venlo is al een aantal jaren bezig om het voor iedereen mogelijk te maken om zelf groenten te verbouwen. Werkgroep Venlo-Zuid Schoon organiseert al vijf jaar schoonmaakacties in Venlo-Zuid. Allemaal initiatieven die grote waardering verdienen.

Maar de winnaar was dus Hoeve Jamboors. Biologisch boer Peter en Nelleke mochten het Groene Lintje in ontvangst nemen. De winnaar van het vorige jaar, Samen-Stroom, vertegenwoordigd door voorzitter Peter Pasmans, speldde de onderscheiding op.

Bron: Groenlinks Venlo

Publicatiedatum: