Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Overstap naar bio-teelt biedt Australische telers hogere opbrengsten

Australische telers kunnen rentevrije leningen afsluiten nadat het Woolworths Biologisch Fonds van 26 miljoen euro door de minister van landbouw en visserij bekend werd gemaakt. Minister Furner sprak op Organic Farm Gate van bioteler Anthony Bauer.

Het Woolworth Organic Fund is en samenwerking met de Heritage Bank die rentevrije leningen afsluit voor bio-bedrijven die land willen kopen, nieuwe rassen willen telen en nieuwe faciliteiten en apparatuur willen aanschaffen.

Furner: "Deze leningen of subsidies zullen ook beschikbaar zijn voor telers die hun conventionele teelt willen omzetten naar bio. Er is een groeiende vraag naar bio-voeding in Australië, en internationaal, met consumenten die bereid zijn goede prijzen voor bio-AGF te betalen."

Volgens Furner is de ontwikkeling van nieuwe markten van essentieel belang voor de toekomstige uitbreiding van een gezonde en innovatieve voedingssector. 

“Queensland is een ideale locatie om gebruik te maken van het Woolworths’ Organic Growth Fund, omdat in onze staat al een derde van de nationale producten wordt geteeld."

Paul Turner van Woolworths Supermarkets zei dat meer consumenten dan ooit kiezen voor bio AGF en dat de vraag met 20% per jaar groeit. 

"We moedigen elke teler in Queensland aan om z'n bedrijf uit te breiden met bio-business of om te overwegen over te stappen naar de bio-sector door gebruik te maken van het fonds."

Peter Lock van Heritage Bank zei dat de samenwerking met Woolworths met enthousiasme ontvangen is vanwege de extreem waardevolle achterliggende redenen. 

“Het fonds zal de bio-sector een belangrijke boost geven en Heritage is blij z'n expertise en bronnen te kunnen gebruiken om telers via het fonds te kunnen helpen."

Bio-teler Anthony Bauer stapte 26 jaar geleden over op gecertificeerde bio-teelt en zei dat hij nooit meer terug wilde keren naar conventionele teelt. 

"De opbrengsten en de smaak zijn er zeker en de vraag ook en we willen uitbreiden."

De bio-markt in Australië is ongeveer 2 miljard euro waard en is sinds 2012 met 90% gegroeid.

Bron: queenslandcountrylife.com.au 

Publicatiedatum: