Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biomeerwaarde Kip bundelt alle krachten in de bio-pluimveesector samen

Tholen – Donderdag 29 november werd de vernieuwde organisatie Biomeerwaarde Kip BV voorgesteld. Dit is een hechte samenwerking tussen Leveranciersvereniging Biomeerwaardekip, Hekatrading, Pluimveeslachterij W. van der Meer en Zonen BV en World Wide Food Trade.

“In deze nieuwe organisatie bundelen we: De pluimveehouders, de in- en verkoop van levende legkippen, de slachterij en de verkoop van de geslachte kippen. Op deze manier vormen we een sterke keten met korte lijnen”, vertelt Max Vos, Directeur Marketing – Verkoop van de nieuwe BV.

“Wij willen er vooral voor zorgen dat de consument een eerlijk stuk biologisch kippenvlees tegen een betaalbare prijs kan kopen. Wij kunnen daar als ketenorganisatie voor zorgen. Door de hechtere samenwerking met korte lijnen vormen wij een betrouwbare handelspartner en gesprekspartner voor belangenorganisaties en overheid." 

Biomeerwaardekip bestaat al 10 jaar en is opgericht als leveranciersvereniging. “In die 10 jaar hebben we veel bereikt”, gaat Max verder. “Zo hebben we er bijvoorbeeld voor gezorgd dat er na de legperiode meerwaarde werd gegeven aan de geslachte biologische leghennen. Van het biologisch “soep”kippenvlees worden nu eerlijke en heerlijke vleesproducten gemaakt. Dit is duurzaamheid ten top, meerwaarde brengen aan het restproduct en hierdoor voor de pluimveehouders ook nog extra rendement genereren.

Doordat steeds meer pluimveehouders lid zijn geworden, is de vereniging gegroeid van 5 naar meer dan 120 leden, het aantal leghennen van de vereniging is hierdoor toegenomen van 55.000 naar 1.400.000. "Het is ons streven alle Nederlandse pluimveehouders met biologische leghennen lid te maken van de ketenorganisatie, zodat Biomeerwaardekip nog meer een partij van betekenis wordt in de Nederlandse- en exportmarkt."

"Door de samenwerking zijn we in staat het “keur”merk Biomeerwaardekip steviger neer te zetten. Allereerst willen we zorgen voor betere naamsbekendheid. Dit gaan we onder andere doen door verschillende campagnes: via social media, website en op de winkelvloer. Samen zijn we in staat een vuist te maken en uitdragen waar wij voor staan."  

Het motto van een van onze pluimveehouders: 'mijn uitgelegde biologische hen gun ik op een Nederlands bord terecht te komen in plaats van ergens in een ver buitenland.'

De producten van Biomeerwaarde Kip BV zullen onder andere te koop zijn via natuurvoedingswinkels speciaal zaken en in boerderijwinkels.

Voor meer informatie:

Max Vos
Biomeerwaardekip BV 
06 53730861
www.biomeerwaardekip.nl