Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Spack, Nieuwe Tonge:

Al meer dan 35 jaar producent van biologische oliën

Tholen – Het bedrijf Spack uit Nieuwe Tonge is al meer dan veertig jaar leverancier van plantaardige oliën. Sinds 1980 focust het bedrijf – op vraag van klanten – op de handel in biologische oliën. “We hebben twee eigen bio-perserijen”, vertelt Marieke Klijn – van Roon, sales manager bij het bedrijf. “Hier persen we zonnebloem en raapzaadolie, waardoor we het hele productieproces optimaal kunnen controleren.”

Robbin Kweekel, analist bij Spack, is bezig in het laboratorium. 

Voor deze controle heeft Spack een eigen kwaliteitsafdeling. “In ons laboratorium werken 4 analisten en 3 kwaliteitsmanagers en -assistenten. Alle grondstoffen en eindproducten testen we zelf in het laboratorium.” “We testen onze olie op kwaliteitsaspecten en op voedselveiligheid aspecten o.a. polyaromatische koolwaterstoffen en omdat onze olie biologisch is, kunnen wij deze ook testen op aanwezigheid van beschermingsmiddelen”, vertelt kwaliteitsmanager Jan Willem Smitshoek.

De persmachines 

De olie in de persmachine 

In het persproces ontstaan twee ‘producten’: “Je krijgt olie en schilfers. De schilfers worden afgezet in de diervoederindustrie en de olie voor de menselijke consumptie.”

De zonnebloem- en raapzaadolie zijn onze hoofdproducten. Daarnaast produceren wij ook lijnzaad-, saffloer- en sesamolie in bio-perserijen in Duitsland.” Daarnaast handelt Spack ook in ‘exotische oliën’, zoals kokosolie en palmolie. “Voor deze producten zijn wij RSPO en Fairtrade gecertificeerd. Deze worden gekocht in het land van origine. Spack heeft ook alle uitrusting om de oliën af te vullen in consumentenverpakkingen, die allemaal onder private label worden geproduceerd.”

De squeezers in het productieproces.

Squeezer
Als nieuwste innovatie heeft Spack de squeezer/knijpfles fles in het verpakkingsassortiment. “Inspelend op de trend in de markt introduceren wij deze innovatieve doseerfles voor bak- en braad oliën”, besluit Marieke.

 

Voor meer informatie:

Marieke Klijn – van Roon
Spack
Oudelandsedijk 10a
3244 LR Nieuwe Tonge
0181 486486
[email protected]  
www.spackbv.com